[object Object]

Luchtvaartmuseum Aviodrome opent de deuren weer voor bezoekers

Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad opent vandaag de deuren. Het museum is ruim een maand dicht geweest.

Het museum moest op 19 december dicht in verband met de lockdown. Het kabinet besloot gisteren deze maatregelen op te heffen. Bezoekers moeten nog wel een tijdslot reserveren en een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook is er een vaste looproute en zijn mondkapjes verplicht in binnenruimtes. De horeca is volledig geopend.

ExpositieWie eenmaal binnen is, kan de hele dag rondlopen en genieten van de expositie over 100 jaar burgerluchtvaart in Nederland, een Boeing 747 van binnen bekijken of ervaren hoe Schiphol eruitzag in 1928.

“We merken dat er grote behoefte is aan ontspanning”, vertelt general manager Coen Hoozemans. “En wij kunnen dat bieden. We hebben het volgens de protocollen van de Museumvereniging ingericht, waardoor bezoekers een veilige, verantwoorde en vooral ook leuke en leerzame dag kunnen beleven.”

VrijwilligersEn het zijn niet alleen de bezoekers die Aviodrome de afgelopen weken moesten missen. “Ook onze vrijwilligers staan te trappelen. Deze mensen zijn zo bevlogen, hebben zo veel passie voor de vliegtuigen en de Nederlandse luchtvaart. Het is zo fijn dat ze weer kunnen doen wat ze het liefst doen: hun ervaring en verhalen delen met onze bezoekers.”

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan  in voor de Aviodrome nieuwsbrief.