[object Object]

Aviodrome doet mee aan het weekend van de wetenschap

Luchtvaart-Themapark Aviodrome doet in het eerste weekend van oktober mee aan het grootste landelijke wetenschaps- en technologiefestival van Nederland: het ‘Weekend van de Wetenschap’. Bedrijven, instellingen en musea openen op 3 en 4 oktober hun schatkamers op het gebied van wetenschap en technologie voor het brede publiek. En daarbij mag Aviodrome natuurlijk niet ontbreken.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen belangstellenden op meer dan 150 locaties door heel Nederland terecht voor exclusieve activiteiten zoals experimenten, voorstellingen, lezingen, open dagen en tentoonstellingen.

Zeg je wetenschap, dan zeg je ruimtevaart. En dat treft, want ook het Nationaal Ruimtevaart Museum heeft een plekje in Aviodrome. Beide dagen vinden er speciale ruimtevaartrondleidingen plaats met een wetenschappelijke insteek. Hier leren bezoekers alles over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de ruimtevaart. Voor kinderen is er ook een wetenschapsworkshop.

Luchtvaarttechnologie

Ook in de luchtvaart speelt wetenschap en technologie natuurlijk een hele grote rol. Bezoekers van Aviodrome worden daarom beide dagen uitgedaagd om deel te nemen aan de Luchtvaart-Quiz. Ook zijn er rondleidingen over alles wat met luchtvaart te maken heeft.

Erfgoed

Op zaterdag 3 oktober is bij Aviodrome bovendien de lezing ‘90 jaar Ellemeet Meteoriet’ bij te wonen. Sebastiaan de Vet van de Universiteit van Amsterdam vertelt dan het verhaal van 28 augustus 1925. Toen sloegen in de weilanden rond het Zeeuwse dorp Serooskerke (Schouwen) twee stukken steen in. De meteorieten bleken afkomstig van de planetoïde 4 Vesta waardoor er een bijzonder stukje gesteente in het Nederlands natuurhistorisch erfgoed belandde.

Zelf navigeren

Voor kinderen heeft Aviodrome de speciale piloten- en stewardessenopleiding. Tijdens deze speurtocht moeten zij bewijzen dat ze over de vaardigheden van een echte piloot of stewardess beschikken! Morsecode seinen, zelf een vliegtuig besturen en navigeren als een echte piloot. Als dat allemaal is gelukt, wacht er een brevet als beloning!

Weekend van de Wetenschap is een activiteit van de stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap & Technologie en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.