Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk begrip. De natuur en het milieu staan dagelijks onder druk. Tijdens je dagje uit bij Aviodrome is dit gelukkig geen onderwerp om je zorgen om te maken, want Aviodrome draagt bij aan een goed milieu.

Green Key
Green Key is hét internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Aviodrome heeft het hoogst haalbare Green Key Goud Certificaat behaald! Bekijk hier onze asset.

Ledverlichting
Aviodrome blijft investeren in het bewust omgaan met natuur en milieu, dat is een continu proces. In 2024 vervangen wij de huidige verlichting van enkele ruimtes naar energie-efficiënte (led) verlichting. Hiervoor hebben we vanuit GreenKey dispensatie voor norm 7.1 ontvangen.

Duurzaam eten en drinken
In het restaurant van Aviodrome wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton Rainforest Alliance thee geserveerd. Zo kun je in ons park verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Naast koffie en thee zijn er ook andere duurzame producten te verkrijgen in ons restaurant. Zo serveren we bijvoorbeeld ook biologische tomatensoep, kroketten en frikandellen.

Duurzaam schoonmaken
In de keuken van het restaurant van Aviodrome wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het keurmerk Ecolab.

Energiebesparing
Een van de onderdelen van de Green Key certificering is het opstellen van een energiebesparingsplan. Een goed voorbeeld van een energiebesparende maateregel bij Aviodrome is het gebruik van een warmte- en koudeopslag. Door aanwezigheid van deze installatie wordt er ’s winters warmte uit de bron gebruikt om ruimtes te verwarmen en zomers kunnen wij met deze zelfde bron de ruimtes ook weer koelen. Daarnaast worden alle lichtbronnen vervangen door energiezuinige Ledverlichting en uitgeschakeld indien er geen bezetting is. De energie die wordt gebruikt wordt afgenomen bij Engie en is voor 100% opgewekt door waterkrachtcentrales, waarbij geen fossiele brandstoffen worden gebruikt.

Afvalmanagement
Een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen is het bewust omgaan met afvalstoffen die vrijkomen bij het exploiteren van het park. Wij werken met een gedegen afvalpartner, namelijk Renewi. Een belangrijk onderdeel is het scheiden van diverse soorten afval en de verwerking op basis van hergebruik. Wij maken gebruik van papier met het FSC keurmerk en daarnaast werken wij zo veel als mogelijk digitaal en ontmoedigen wij het onnodige printen van documenten en mails.

Schoonmaak
Alle schoonmaakmiddelen en -materialen hebben het keurmerk ECOLABEL en daardoor 100% milieuvriendelijk. Hulpmiddelen, zoals doeken, worden gewassen en hergebruikt. Handzeep en toiletpapier zijn milieuvriendelijk.

Inkoopbeleid
Aviodrome heeft verschillende leveranciers die (grotendeels) duurzame producten leveren, bijvoorbeeld biologisch of fair trade, 100% gerecycled of lokaal verbouwd.

Stichting Aap
Aviodrome steunt Stichting Aap. Met het inzamelen van cartridges ontvangt Stichting Aap een bijdrage welke ten goede komt aan deze stichting. Daarnaast ondersteunt Aviodrome de stichting Hoogvliegers en stelt het regelmatig toegangskaarten beschikbaar voor geselecteerde goede doelen.

Stap voor stap naar een betere wereld
Aviodrome ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Aviodrome neemt hiermee verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu.