[object Object]

Luchtvaartmuseum Aviodrome opent de deuren weer voor bezoekers

Lelystad, 1 juni 2020 – Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad mocht maandag 1 juni de deuren weer openen. Om 12.00 uur deed general manager Serena van Kammen de deuren van het slot en mochten de eerste bezoekers het museum in. In totaal bezochten enkele honderden liefhebbers deze zonnige Tweede Pinksterdag het museum.

Het museum moest op 13 maart de deuren sluiten in verband met de coronamaatregelen en heeft in daaropvolgende weken de binnen- en buitenruimte ingericht volgens de anderhalfmetermaatschappij. Zo is er eenrichtingsverkeer, zijn er overal mogelijkheden om handen te desinfecteren en moeten bezoekers zich vooraf, online, aanmelden en een tijdslot voor binnenkomst reserveren.

Ervaren

Wie eenmaal binnen is, kan de hele dag rondlopen en genieten van de expositie over 100 jaar burgerluchtvaart in Nederland, een Boeing 747 van binnen bekijken of ervaren hoe Schiphol eruitzag in 1928.

“Het is enorm fijn om weer mensen te mogen ontvangen”, vertelt general manager Serena van Kammen. “We hebben het hier helemaal volgens de protocollen van de Museumvereniging ingericht en bezoekers kunnen hier een veilige, verantwoorde en vooral ook leuke en leerzame dag beleven.”