[object Object]

Bijzondere schenking aan luchtvaart-themapark Aviodrome

De radiokamer van Luchtvaart-Themapark Aviodrome heeft een wel heel bijzondere schenking gekregen. Op 10 juli werd namelijk de vlag van de VORKLM (Vereniging van Oud-Radiotelegrafisten van de KLM) overhandigd door de heer Mulder, ex-secretaris van VORKLM.

In het najaar van 1945 richtten enkele radiotelegrafisten een belangenvereniging op onder de naam ‘Vereniging van Radiotelegrafisten van de KLM’ (VRKLM). Ten gevolge van de voortschrijdende technische ontwikkelingen werd het korps geleidelijk ingekrompen. In 1965 nam de laatste radiotelegrafist afscheid van de luchtvaartmaatschappij.

VORKLM

Op 28 maart 1970 werd de naam van de vereniging gewijzigd in ‘Vereniging van Oud-Radiotelegrafisten van de KLM’ (VORKLM). Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging werd een vlag, vervaardigd door de echtgenotes van twee ex-radiotelegrafisten, aan het bestuur aangeboden.

Bijzonder geschenk

Door het sterk teruglopende ledental hield de VORKLM op 1 oktober 2013 echter op met bestaan. De vlag werd op 10 juli 2015 geschonken aan de radiokamer van Luchtvaart-Themapark Aviodrome.