[object Object]

Aviodrome doet mee aan pilot voor museumbezoek met sneltesten

Luchtvaartmuseum Aviodrome is in de Nationale Museumweek op 23, 24 en 25 april te bezoeken voor een aantal Museumkaarthouders. Het Luchtvaartmuseum in Lelystad doet mee aan een pilot voor het bezoek van musea met sneltesten.

De pilot is onderdeel van een reeks proeven in de cultuursector, die in de maand april plaatsvinden. Luchtvaartmuseum Aviodrome zal op 23, 24 en 25 april de deuren openen voor Museumkaarthouders. Doelen van de pilot zijn het testen van de infrastructuur rondom sneltesten en cultuurbezoek, en te ontdekken hoe dit bezoekers bevalt. Zo wordt zichtbaarder of sneltesten kan helpen het maatschappelijk leven weer op gang te brengen.

Veilig bezoeken“Het is ontzettend mooi dat we mee kunnen doen aan deze proef. We zijn heel blij dat we eind april in ieder geval voor drie dagen weer bezoekers mogen verwelkomen. Met deze pilot hopen we een bijdrage te leveren aan het onderzoek om te kijken of sneltesten een manier is om het maatschappelijke leven op korte termijn weer op gang te brengen”, reageert Serena van Kammen, general manager van Aviodrome.

“Het museum is helemaal ingericht volgens alle richtlijnen. We hebben vorig jaar laten zien dat we in staat zijn om op een veilige en verantwoorde manier bezoekers te ontvangen. We kunnen dan ook niet wachten tot we de deuren weer mogen openen”, aldus Van Kammen.

Negatieve sneltestuitslagMensen met een Museumkaart kunnen vanaf volgende week een tijdvak reserveren bij het museum van hun keuze op www.museum.nl. Wie een tijdvak bij een museum reserveert, ontvangt een link om een afspraak voor een gratis sneltest te maken. Op het geboekte tijdstip kunnen bezoekers dan naar binnen met hun Museumkaart, bewijs van reservering en de negatieve sneltest. In alle musea geldt daarnaast het museumprotocol, waardoor een zo’n veilig mogelijke situatie wordt gecreëerd.   .”