[object Object]

Aviodrome voor 10e keer verkozen tot kindvriendelijkste museum in Flevoland

In het jaar dat Aviodrome het vijftigjarig jubileum viert, is het luchtvaartmuseum voor de tiende keer op rij door Museumkids uitgeroepen tot kindvriendelijkste museum van Flevoland. Het museum ontving de titel ‘Kidsproof museum 2022’ tijdens een speciale online award ceremonie die georganiseerd werd door de Museumvereniging.

In totaal kwamen er het afgelopen jaar 143museuminspecteurs langs bij Aviodrome. Deze kinderen in de leeftijd tot en met twaalf jaar beoordelen de door hen bezochte musea aan de hand van een vragenlijst en cijfers. Zij gaven het Luchtvaartmuseum gemiddeld een 8,6. Daarmee was het Aviodrome het populairste museum van de provincie.

De inspecteurs waren vooral enthousiast over de Boeing 747, de simulator en het 4D filmtheater. “Ik kon voor het eerst in een Boeing 747 binnenkijken, dat was gaaf”, was de recensie van één van de bezoekers. Een andere inspecteur schreef: “Het was interessant dat je kon zien hoe de vliegtuigen over de jaren veranderd zijn. Ik heb echt superveel gezien, geleerd en gedaan. Meer dan ik van tevoren had gedacht.”

Blijk van waarderingGeneral manager Coen Hoozemans is uiteraard blij met de prijs. “Kinderen zijn voor ons een hele belangrijke doelgroep. Voor ons is dit dan ook een blijk van waardering. Dat we voor de tiende keer op rij zijn verkozen tot kindvriendelijkste museum van Flevoland is enorm bijzonder. Het geeft aan dat we enorm veel te bieden hebben voor bezoekers in deze leeftijdscategorie. Natuurlijk blijven we ons museum ontwikkelen, om ervoor te zorgen dat er ook komend jaar weer mooie en nieuwe exposities en activiteiten komen die kinderen aanspreken.”