[object Object]

Luchtvaartmuseum Aviodrome weer kindvriendelijkste museum in Flevoland

Luchtvaartmuseum Aviodrome is voor de negende keer achter elkaar door Museumkids uitgeroepen tot kindvriendelijkste museum van Flevoland. Het museum ontving de titel ‘Kidsproof museum 2021’ tijdens een speciale online award ceremonie die georganiseerd werd door de Museumvereniging.

In totaal kwamen er afgelopen jaar 205 museuminspecteurs langs bij Aviodrome. Deze kinderen in de leeftijd tot en met twaalf jaar beoordelen de door hen bezochte musea aan de hand van een vragenlijst en cijfers. Zij gaven het Luchtvaartmuseum gemiddeld een 8,6. Daarmee was het Aviodrome het populairste museum van de provincie.

Met name de Boeing 747, speeltuinen, 4D film en simulator zijn populair bij de jonge bezoekers. “Ik kon voor mijn eerste keer in een echte Boeing 747 en dat was echt vet”, schrijft een van de inspecteurs. Een ‘collega’ zei: “Ik vond het leuk om in een oud vliegtuig te zitten, om buiten te spelen en een vliegtuig van papier te maken. En om te leren over de geschiedenis van de ruimtevaart.”

WaarderingVoor general manager Serena van Kammen is deze award een van de grootste waarderingen die het museum kan ontvangen. “Kinderen zijn voor ons een belangrijke doelgroep en het feit dat zij ons zelf deze prijs toekennen, maakt het echt heel waardevol. Dat we dat nu al negen keer hebben mogen ontvangen, geeft aan dat we voor deze jonge bezoekers op de goede weg zitten. We zullen echter blijven ontwikkelen en hopen ook komend jaar weer met mooie, nieuwe en interessante exposities en activiteiten te komen die ook kinderen zullen aanspreken.”