[object Object]

Coen Hoozemans nieuwe general manager luchtvaartmuseum Aviodrome

Coen Hoozemans (36 jaar) is benoemd tot de nieuwe general manager bij Aviodrome. Hij is op 16 augustus begonnen bij het luchtvaartmuseum in Lelystad, onderdeel van recreatie-onderneming Libéma. 

[object Object]

Hoozemans verruilt hiermee de wereld van de films voor die van vliegtuigen. In zijn laatste functie was hij theatermanager bij Pathé in Utrecht, een plek waar hij ruim zes jaar heeft gewerkt. Daarvoor werkte hij als company manager bij onder andere de musicalproductie Soldaat van Oranje.

SamenvallenHij neemt het stokje over van Serena van Kammen, die sinds januari 2021 binnen Libéma werkzaam is als directeur Attractieparken. “Het is voor mij een functie waarin al mijn interesses samenvallen”, vertelt Hoozemans, die in Utrecht Theaterwetenschappen en Event Management heeft gestudeerd.

“Het Aviodrome kent een schat aan verhalen, niet alleen van de unieke, soms zelfs vliegende, collectiestukken, maar ook van de enorm gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. Ik kijk er enorm naar uit om deze relevante verhalen verder te vertellen, gezien de grote rol die de burgerluchtvaart speelt in de Nederlandse geschiedenis.”