[object Object]

Collectie Aviodrome uitgebreid met gedoneerde vliegsimulator

Luchtvaartmuseum Aviodrome heeft een nieuwe vliegsimulator in ontvangst genomen. Het bedrijf Wright Brothers Flight Technology (WBFT) doneerde de simulator, de Diamond DA40. General manager van Luchtvaartmuseum Aviodrome Coen Hoozemans en vrijwilliger Joop Raasveld namen de gulle gift in ontvangst.

Max Bobkov van WBTF: “We vinden het belangrijk om onze passie voor luchtvaart te delen. Niet alleen met onze klanten, maar ook aan de gemeenschap. Met deze donatie hopen we de bezoekers van Aviodrome een interessante ervaring te bieden en ook de jongere generatie te inspireren.” De keuze is gevallen op de DA40 omdat een oefenvlucht in dit toestel een laagdrempelige manier is om zonder training een simulatorvlucht te maken.

Hoozemans: “Als museum zijn we vooral afhankelijk van donaties. De nieuwe simulator is echt een fantastische aanwinst: niet alleen voor de collectie, maar ook voor de ervaring van onze bezoekers!”

Momenteel staat de DA40 Sim in het Schipholgebouw. Vrijwilligers worden de komende maanden opgeleid om samen met de bezoekers een proefvlucht te maken. In het begin van het nieuwe jaar krijgt de simulator een plekje in het museum. Vanaf dan is het als bezoeker mogelijk om een vlucht te maken.

Voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Aviodrome nieuwsbrief.