[object Object]

Aviodrome en Voedselbank slaan handen ineen tijdens SintAIRklaas

Honderd kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, kunnen dit jaar in Luchtvaartmuseum Aviodrome gratis deelnemen aan SintAIRklaas, het sinterklaasevenement van het luchtvaartmuseum. Aviodrome heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met Voedselbank Lelystad.

General manager van Aviodrome Coen Hoozemans: “De Sint is straks weer in het land! Voor veel kinderen betekent het dat ze lekker verwend worden met leuke cadeautjes en lekker snoepgoed. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom hebben we Voedselbank Lelystad benaderd of we iets konden betekenen voor deze kinderen. En dat kon! We zijn erg blij dat we deze kinderen een feestelijke tijd mogen geven in Aviodrome.”

Binnenkort worden bij Voedselbank Lelystad knutselkleurplaten uitgedeeld die de kinderen kunnen knutselen tot een schoen. Op vertoon van het knutselwerkje krijgen de kinderen tijdens het eerste weekend gratis toegang tot Aviodrome. Ook mogen ze één persoon meenemen. De geknutselde schoen wordt aan het begin van het bezoek aan Aviodrome gezet. Hoozemans: “En ze krijgen de schoen gevuld weer mee naar huis!”

De secretaris van Voedselbank Lelystad Kees van den Haspel: “De feestdagen staan weer voor de deur en dat kan confronterend zijn voor gezinnen die voedselhulp nodig hebben. We zijn erg blij dat Aviodrome denkt aan deze groep mensen en het mogelijk maakt dat ze mee kunnen doen!”

SintAirways
Evenals voorgaande jaren is Aviodrome de thuisbasis van SintAirways, het pakjesvliegtuig van Sinterklaas. In het Schipholgebouw worden verschillende activiteiten georganiseerd. Hier leren de kinderen wat er komt kijken bij het inpakken, plannen en verspreiden van de cadeaus. De kinderen mogen cadeautjes sorteren en controleren, het vliegtuig voltanken met pepernootolie, hun verlanglijstje inleveren en de cadeautjes in de schoorsteen gooien. Om ze te bedanken voor hun hulp ontvangen ze een Pietlotendiploma.

In de weekenden van 18 & 19 november, 25 & 26 november en 2 & 3 december is SintAIRklaas in Luchtvaartmuseum Aviodrome. Toegang is inbegrepen bij een entreeticket. In verband met de capaciteit is het belangrijk om een tijdslot te reserveren.

Voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Aviodrome nieuwsbrief.