[object Object]

Flight Simulator Weekend: kruip achter de knuppel van een F-16

De elfde editie van het grootste Flight Simulator-evenement ter wereld vindt in het weekeinde van 7 en 8 november plaats in Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Bezoekers van Aviodrome krijgen dan weer de kans om te beleven hoe het voelt om piloot te zijn van bijvoorbeeld een Boeing 747 of een F-16.

Demonstraties Het Flight Simulator Weekend is een initiatief van Aviodrome in samenwerking met diverse organisaties en clubs die zich bezighouden met flight simulation. Naast de aanwezige simulators vinden er verschillende andere activiteiten plaats en is het ook mogelijk om diverse workshops te volgen.

Virtueel

Virtueel vliegen op de computer wordt tijdens dit weekend tot kunst verheven. Er zijn diverse demonstraties gericht op het maken en ontwerpen van virtuele cockpits, vliegtuigen en kleurenschema’s. Ook is het mogelijk om zelf te vliegen en missies uit te voeren met behulp van deze simulators.

Techniek achter de simulators

Er zijn tevens cockpitbouwers aanwezig die hun creaties graag laten zien aan bezoekers. Bij elk onderdeel dat de bouwers hebben gebruikt, hoort een bijzonder verhaal. (Beginnende) hobbyisten kunnen ook onderdelen/accessoires aanschaffen voor de bouw van hun eigen flight simulator.

Hobby

Voor diegenen die altijd al wilden weten hoe een flight simulator-programma ontwikkeld wordt, is een (technisch) team aanwezig dat graag uitleg geeft over alle projecten. Bij de vele stands haalt menig ‘FlightSimmer’ bovendien zijn hart op bij het grote aanbod aan spullen voor deze hobby.

Aviodrome is tijdens het Flight Simulator Weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur.