[object Object]

Het grootste Flight Simulator Weekend ter wereld keert terug naar Aviodrome

Het weekend van 16 en 17 maart staat in het teken van vliegtuigsimulatoren tijdens het Flight Simulator Weekend in Luchtvaartmuseum Aviodrome. De wereldwijde community van liefhebbers van vliegtuigsimulatoren komt hier samen.

Het gaat om het grootste vliegsimulatorevenement ter wereld: nergens op de wereld worden er zo veel simulatoren tentoongesteld en komen er zo veel aspecten die betrekking hebben op vliegtuigsimulatoren samen als dit weekend in Aviodrome.

Wereldwijde community
De community heeft zo’n 500.000 leden wereldwijd. General manager van Aviodrome Coen Hoozemans: “Voor fans zijn er slechts twee evenementen waar ze samen kunnen komen, in de Verenigde Staten en in Lelystad. Mooi dat we het museum mogen openstellen voor deze gepassioneerde groep.”

Gedurende het weekend worden er allerlei aspecten van de simulatoren tentoongesteld. Medeorganisator van het weekend Niels Voogd: “Van de hardware van de simulatoren, hieronder vallen de stuurknuppels, pedalen en dergelijke, tot de software, denk aan de vliegvelden en vliegroutes op je scherm. Van complete vliegtuigsimulatoren tot aparte ad-ons, zoals speciale navigatie gadgets. Het is straks allemaal te vinden in Aviodrome!”

Livestream
Niels vertelt verder: “En de rest van de wereldwijde community gaan we ook betrekken tijdens het FSweekend. Een paneldiscussie is online live te volgen. De vorige editie had een bereik van 20.000 liefhebbers! Het is een trend die het goed doet bij gamers.”

Ruim zestig bedrijven gaan in Aviodrome de producten en expertise tentoonstellen. Het is voor de bezoekers mogelijk om een aantal simulatoren uit te testen en om workshops te volgen. Hoozemans: “De collectie van Aviodrome bevat ook een aantal simulatoren. Onder begeleiding van onze gepassioneerde vrijwilligers, zijn de simulatoren ook dit weekend toegankelijk!”

Het FSWeekend is te bezoeken met een regulier ticket. Houders van de Museumkaart en de Vriendenloterij VIP-kaart hebben gratis toegang.

Voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Aviodrome nieuwsbrief.