[object Object]

Aviodrome komende twee weekenden omgetoverd tot thuisbasis SintAirways

Luchtvaartmuseum Aviodrome wordt de laatste twee weekenden van november de thuisbasis van SintAirways, de luchtvaartmaatschappij van de Goedheiligman, die 5 december cadeautjes over Nederland verspreidt. Kinderen kunnen helpen met het versturen van cadeaus via de speciale luchtpost van de Sint. Aviodrome organiseert de Sinterklaas-dagen samen met studenten van twee leisure-opleidingen aan het ROC van Flevoland, die met deze activiteit hun eerste project van het jaar kunnen afronden.

Tijdens SintAIRklaas kunnen bezoekers op 21, 22, 28 en 29 november in het oude Schipholgebouw verschillende activiteiten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het sorteren van de pakjes op kleur in het magazijn, het scannen van de pakjes onder begeleiding van Douanepiet en het uitstippelen van de route voor 5 december met de Pietloten. Daarnaast zijn er ook enkele ‘zijstapjes’, zoals het kantoor van Sinterklaas en de stal van Ozosnel.

LeerzaamSinterklaas vindt het heel leuk om de kinderen een inkijkje te geven hoe SintAirways alle door hem ingekochte cadeautjes verwerkt en verspreidt op 5 december. Kinderen leren van de Pieten over de verschillende beroepen op de luchthaven en wat deze inhouden. “Het wordt een leuke, leerzame activiteit, waarbij uiteraard alle richtlijnen in acht worden genomen”, vertelt Lars Janssen, Coördinator Evenementen en Tentoonstellingen bij Aviodrome.

“Zo leren kinderen bijvoorbeeld wat de douane doet door het scannen van pakjes en wat piloten doen door het uitstippelen van de routes samen met de Pietloten.” Sinterklaas zelf zal niet aanwezig tijdens SintAIRklaas: “Sinterklaas heeft aangegeven dit jaar zo veel mogelijk vanuit huis te werken, waardoor hij niet op Aviodrome kan zijn”, besluit Janssen.

Samenwerking leisure-opleidingenEerste- en derdejaarsstudenten van Leisure & Entertainment en Leisure & Hospitality aan het ROC van Flevoland werken mee aan SintAIRklaas. Voor de studenten is het hun eerste project van het jaar voor opdrachtgevers, aangezien veel projecten niet doorgingen vanwege het coronavirus.

“Het is erg belangrijk om in de praktijk projecten uit te voeren. We zijn dan ook heel blij dat we aan de slag kunnen tijdens SintAIRklaas om de Pieten te kunnen ondersteunen en hebben er veel zin in”, aldus Heleen Caron, projectleider en docent bij ROC van Flevoland.

SintAIRklaas zit inbegrepen in een regulier entreeticket voor Luchtvaartmuseum Aviodrome voor 21, 22, 28 en 29 november. Houders van de Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART hebben gratis toegang. Wegens de huidige situatie rondom het coronavirus is het echter wel verplicht om altijd vooraf online je toegang tot het museum te reserveren.