[object Object]

Luchtvaartmuseum Aviodrome ook dit jaar de thuisbasis van SintAirways

Ook dit jaar is Luchtvaartmuseum Aviodrome weer de thuisbasis van SintAirways, de luchtvaartmaatschappij van Sinterklaas. De laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december kunnen bezoekers de pieten en pietloten helpen met het versturen van cadeaus via de speciale luchtpost van de Sint.

De pieten en de pietloten zijn druk bezig om op tijd klaar te zijn voor 5 december, maar kunnen alle hulp tijdens SintAIRklaas hard gebruiken. Coen Hoozemans, general manager van Aviodrome, vertelt hierover: “De pieten en de pietloten schakelen dan ook graag de assistentie in van de bezoekers van ons museum. In het oude Schipholgebouw kunnen bezoekers helpen door allerlei activiteiten uit te voeren. Zo hebben de pieten onder andere assistentie nodig bij het sorteren van de pakjes, bij het voltanken van de vliegtuigen met pepernotenolie en met het uitstippelen van de vliegroutes.”

De pieten en pietloten laten op 19, 20, 26, 27 november en 3 en 4 december graag zien hoe SintAirways alle door de Sint ingekochte cadeautjes verwerkt en verspreidt op 5 december. Dit doen ze door de verschillende beroepen op de luchthaven te tonen en te vertellen over wat deze beroepen inhouden. “SinterAIRklaas is dus naast alle leuke activiteiten ook nog eens leerzaam. Kinderen leren onder andere tijdens deze weekenden wat de douane doet doordat ze helpen bij het scannen van de pakjes en daarnaast leren ze hoe piloten te werk gaan door het uitstippelen van de routes”, laat Hoozemans weten.

Samenwerking met ROC Flevoland en Cultuurhuis JTL
Ook dit jaar werken de studenten van de opleidingen Evenementen Organisatie en Leisure & Hospitality aan het ROC van Flevoland mee aan SintAIRklaas. Hoozemans: “Dit was vorige jaren een groot succes, dus we zijn enorm blij dat we ook dit jaar weer op de hulp van de studenten kunnen rekenen. Daarnaast zijn we erg blij dat we dit jaar ook op de hulp van Cultuurhuis JTL krijgen.”

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan