[object Object]

Aviodrome verrast 200.000e bezoeker expositie met vlucht in klassiek toestel 

Aviodrome heeft de 200.000e bezoeker van de expositie ‘Sneller dan het geluid’ verrast met een speciale vlucht in een klassieke Fokker S.11.

De Fokker S.11 is een eenmotorig lesvliegtuig. De eerste vlucht was op 18 december 1947. Dit toestel heeft twee stoelen, de instructeur en leerling zitten naast elkaar. Het vliegtuig werd ontworpen voor de luchtmacht en werd gebruikt door verschillende landen, waaronder Nederland, Italië en Brazilië.

Winnaar Huy mocht naast de piloot plaatsnemen voor een retourvlucht in de richting van Zeewolde. “Wat een super leuke ervaring! Nog veel gaver dan in een achtbaan. Ik heb zelfs nog het stuur mogen vasthouden en een klein stukje mogen vliegen!”, vertelde hij nadien.

Expositie éen jaar oud

De straaljagerexpositie werd vorig jaar in maart geopend. Deze permanente expositie, die gaat over de ontwikkeling van de straalmotor, is gevestigd in een speciaal gebouwde, grote hangar op het buitenterrein van het luchtvaartmuseum die doet denken aan een hangar (shelter) uit de koude oorlog.

Er zijn zes straaljagers van dichtbij te zien, waarvan vier historische toestellen speciaal voor deze expositie volledig zijn gerestaureerd, zoals de Gloster Meteor, Lockheed F-104 Starfighter en de Fokker S.14.

Steeds een ander verhaal 

Bezoekers worden door verschillende ruimtes geleid, met steeds een nieuwe beleving. Zo ‘vertelt’ Frank Whittle, de ontdekker van de straalmotor, in zijn eigen kantoor over zijn ontwerp. Ook is er een interactieve testcabine waar ervaren kan worden hoe die techniek werkt en in weer een andere ruimte is de eerste straaljager van Nederland te zien.

Voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Aviodrome nieuwsbrief.