[object Object]

Dag van het vergeten kind

Dankzij de zomercampagne van Stichting Het Vergeten Kind en acht Libéma-attractieparken kunnen kinderen uit opvanglocaties deze zomer voor héél even hun zorgen vergeten. Het eerste groepsuitje staat woensdag 5 augustus op het programma bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad: de leukste vliegbestemming van Nederland. Ambassadeur Saar Koningsberger is daarbij aanwezig. Ook de andere ambassadeurs van Het Vergeten Kind – Johnny de Mol, Angela Schijf en Babette van Veen – verlenen binnenkort hun medewerking.

Actrice/presentatrice Saar Koningsberger kwam voor het eerst in aanraking met de stichting tijdens het slotfeest van de ‘Week van het Vergeten Kind 2013’: “Ik was meteen ontzettend onder de indruk. Ik voelde me dan ook erg vereerd toen ik gevraagd werd ambassadeur van de stichting te worden. En er is nog zo veel te doen. De situatie van ruim 33.000 kinderen in Nederland is heel erg aangrijpend.”

Safaripark Beekse BergenNa Aviodrome komen ook AquaZoo Friesland, Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, ZooParc Overloon, Sportiom ’s-Hertogenbosch, Dierenrijk en Klimrijk Brabant nog aan de beurt. Beurtelings leveren de ambassadeurs Johnny de Mol, Angela Schijf, Babette van Veen en Saar Koningsberger hun bijdrage.

Een leuk zomeruitjeDoor teruglopende budgetten is er voor deze ‘vergeten’ kinderen bijna nooit een leuk zomers uitje weggelegd. Ze brengen de vakantie noodgedwongen door in de opvang en de meeste kinderen zitten daar de tijd uit totdat school weer begint. Met de zomercampagne wil Stichting Het Vergeten Kind daar in samenwerking met Libéma verandering in brengen. Doneren kan viazomer.hetvergetenkind.nl.

Samenwerking LibémaAl sinds 2011 kent Stichting Het Vergeten Kind een bijzonder fijne samenwerking met Libéma. Zo vond de allereerste ‘Dag van Het Vergeten Kind’ plaats in Safaripark Beekse Bergen. Ook bij deze zomercampagne levert Libéma een belangrijke (sponsor)bijdrage aan Stichting Het Vergeten Kind.

Vergeten kinderenNederland telt ruim 33.000 kinderen in opvangcentra. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere opvanglocaties met minimale speelmogelijkheden en specialistische begeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om voor deze kinderen binnen de opvang een veilige, fijne leefomgeving te creëren waar ze tot rust kunnen komen, onbezorgd kunnen spelen en gewoon weer kind kunnen zijn.

Meer informatieMeer informatie over Het Vergeten Kind is te vinden op www.hetvergetenkind.nl.