[object Object]

Kinderen worden hun vliegangst de baas bij Aviodrome

In het weekend van 29 en 30 juni organiseert Aviodrome samen met Stichting VALK het Vliegangstweekend. Voor het eerst dit jaar speciaal voor kinderen en ouders met vliegangst.

Vliegangst komt veel voor en in toenemende mate ook onder kinderen. Tijdens dit speciale weekend geeft een team van psychologen en piloten, op een speelse en interactieve manier, verschillende workshops. Alle kinderen én ouders zijn welkom tijdens het Vliegangstweekend bij Aviodrome.

Vliegangst onder kinderen neemt toe

Vliegangst komt veel voor. Eén derde van de volwassen mensen heeft last van vliegangst. In verschillende gradaties. Niemand wordt ermee geboren en het kan iedereen overkomen.

Tot kort geleden kwam vliegangst onder kinderen nauwelijks voor. Echter ziet Stichting VALK dit sterk stijgen.

Dr. Lucas van Gerwen van Stichting VALK: “Kinderen zijn erg visueel ingesteld, verslaggeving van tragische ongevallen zoals dat met de MH17 op TV en zeker ook Youtube, maken een zeer diepe indruk. Indrukken die een voedingsbodem vormen voor vliegangst bij kinderen. De workshops die we geven tijdens het vliegangstweekend geeft de kinderen weer controle over deze angsten, zodat deze uiteindelijk verdwijnen.”

Workshops

Op 29 en 30 juni van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur in de middag vinden er verspreid over de dag 6 verschillende workshops plaats.

Workshops waar de deelnemers antwoord krijgen op vragen zoals: Wat is bang zijn? Hoe werkt het in de luchtvaart? Kun je vliegen oefenen? Wat kan een reisgenoot doen? En uiteindelijk: Hoe word je jouw angst de baas?

Iedere bezoeker in het bezit van een geldig entreebewijs mag deelnemen. Museumjaarkaarten en BankGiro Loterij VIP kaarten hebben vrije toegang. Inschrijven is niet nodig. De workshops vormen samen één groot geheel maar kunnen ook los gevolgd worden.

Over Stichting VALK

Stichting VALK is een samenwerkingsverband van de KLM, de Universiteit Leiden, Transavia, ArkeFly, Martinair en Amsterdam Airport Schiphol (de letters VALK staan voor VliegAngstbestrijding Leidse universiteit KLM). Het instituut is in 1989 opgericht en behandelt op basis van jarenlang wetenschappelijk onderzoek mensen met vliegangst en daarmee samenhangende klachten.

Samen met de vakgroep Klinische- en Gezondheidspsychologie van de Universiteit Leiden, doen ze doorlopend onderzoek naar vliegangstbehandelmethoden. De behandelmethoden van Stichting VALK zijn toonaangevend in de wereld. Het wetenschappelijk onderzoek, de behandelingen en de resultaten zijn wereldwijd de norm voor talloze vliegangstinstituten.