[object Object]

Open cockpitdagen met veteranen op Aviodrome

Bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad is altijd van alles te zien en te beleven. Het weekend van 27 en 28 juni is echter zeer bijzonder. Want dan is het weer tijd voor de Open Cockpitdagen. Daarbij staat de zaterdag ook nog eens in het teken van de Nederlandse Veteranendag. 

De cockpit is normaal gesproken verboden terrein voor vliegtuigpassagiers. Tijdens de Open Cockpitdagen bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome is het echter wél mogelijk om diverse cockpits van heel dichtbij te bekijken. Onder meer de cockpits van de Boeing 747, Saab Viggen, MIG-21 en Fokker 100 worden opengesteld. Bezoekers krijgen zo de gelegenheid om in de huid van een echte piloot te kruipen!

Claxon op het stuur?

De Open Cockpitdagen vormen de ideale gelegenheid om erachter te komen waar alle knopjes voor dienen. En ook vragen als ‘waar zit het navigatiesysteem?’ of ‘zit er een claxon op het stuur?’ worden snel beantwoord. Jong en oud verwonderen zich keer op keer. Bijvoorbeeld over het verschil tussen een cockpit van 80 jaar geleden en de huidige geavanceerde cockpits. Natuurlijk zijn er stewards aanwezig die de meest uiteenlopende vragen beantwoorden.

Nederlandse Veteranendag

Aviodrome biedt in het kader van de Nederlandse Veteranendag op 27 juni diverse activiteiten aan. Nederland bedankt dan de veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Om 11.30 uur begint er een speciale rondleiding langs de WOII-expositie. Van 13.30 tot 14.15 uur is er een presentatie van Hans Nauta. Hij vertelt een boeiend verhaal over de luchtoorlog boven Noord-Holland in de jaren 1940-1945. De lezing wordt ondersteund met een grote hoeveelheid beeldmateriaal inclusief enkele filmfragmenten van luchtaanvallen op onder andere IJmuiden en Den Helder die nog nooit eerder vertoond zijn op televisie of internet.

Aanmelden

Van 15.00 tot 15.30 uur wordt een film met de titel ‘322 Squadron: Nederlandse Spitfires onder Engelse Vlag’ vertoond. Om verzekerd te zijn van een plek tijdens de Veteranendag, kunnen belangstellenden zich voor de activiteiten aanmelden viainfo@aviodrome.nl.

Gratis entree met Museumkaart

Aviodrome is tijdens het weekeinde van 27 en 28 juni geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers met een Museumkaart verkrijgen gratis entree.