[object Object]

Kennisweken en kindervliegdagen tijdens herfstvakantie

‘Vliegen met een raket’. Dat thema staat bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome centraal tijdens de herfstvakantie. Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 1 november houdt Aviodrome daar in samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart Museum de Kennisweken. Bezoekers komen alles te weten over het vliegen met een raket: van het verre verleden tot in de toekomst.

Kinderen van 7 tot en met 13 jaar kunnen aan de hand van een vragenlijst kennis opdoen en proefjes uitvoeren op het gebied van ruimtevaart. Door middel van experimenten met een paar soorten kogeltjes wordt bijvoorbeeld het principe van ‘actie = reactie’ duidelijk gemaakt. Bij een goed resultaat ontvangen de deelnemers het diploma ‘Raketvlieger’. Voor de allerkleinste bezoekers zijn er kleurplaten.

Vliegen met een raket

Hoe brengen we iets in de ruimte? Wat is het verschil tussen een vliegtuig en een raket? Kun je naar of in de ruimte vliegen? Hoe werkt een raket? Waarom was de raket voor de maanvluchten zo groot? Waar gaat een raket naartoe (bijvoorbeeld in een baan om de aarde, naar de maan, naar een andere planeet, naar een andere ster?) Hoe ver kunnen we eigenlijk komen?

Wie meedoet aan de kennisquiz, krijgt antwoord op dit soort vragen. Daarnaast zijn er gratis rondleidingen door het museum en over het buitenterrein, filmvertoningen en niet te vergeten de piloten- en stewardessen speurtocht!

Extra Kindervliegdagen

Vanwege het aanhoudende succes zijn er in de herfstvakantie bovendien extra Kindervliegdagen ingepland bij Aviodrome. Op 18, 21, 24, 28 en 30 oktober is het mogelijk om zelf een echt vliegtuig te besturen: de droom van menig kind! Tijdens de Kindervliegdagen hanteren jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar de stuurknuppel van een Cessna 172. Na afloop van de vlucht ontvangen zij een certificaat. Vaders en moeders kunnen ook meevliegen. Meer informatie over de Kindervliegdagen vind je op deze pagina.

Aviodrome is tijdens de herfstvakantie (van 17 oktober tot en met 1 november) dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers met een Museumkaart krijgen gratis entree.