[object Object]

Lezing over ESA’s missie naar Mercurius

Jan van Casteren, BepiColombo-project manager bij European Space Agency (ESA), komt op zaterdag 2 februari 2013 alles vertellen de missie naar Mercurius. BepiColombo is een hoeksteen missie van Cosmic Vision, het wetenschappelijk programma van de Europese ruimtevaart organisatie ESA.

BepiColombo is de eerste missie waarbij tegelijkertijd 2 satellieten in een lage baan rond Mercuriusworden gebracht. Dit gebeurd om een globaal en gedetailleerd onderzoek naar de planeetsamenstelling, zijn omgeving en ontstaansgeschiedenis te doen.

Uitdagende missie vanwege extreme hitte
Het is een zeer uitdagende missie, omdat de satelietten extreem hete temperaturen te verduren krijgen. Bij Mercurius kan het kwik namelijk wel tot 450 graden Celsius stijgen.

Overzicht van de missie
Ondertussen is de bouw van de vluchtsatellieten begonnen. De lezing geeft een overzicht van de missie, de vele technologische uitdagingen en het test programma voor een reis naar de hel van het zonnestelsel.

Toegang en aanvangstijd
De lezing vindt plaats in de Uiverzaal van Aviodrome. Aanvang 10.30 uur (zaal open 10.00 uur). De toegang voor deze lezing bedraagt € 7,00, kinderen en vrienden/donateurs van het Nationaal Ruimtevaart Museum betalen € 3,50. Bezoekers van Aviodrome kunnen deze lezing tegen een bijbetaling van € 3,50 bijwonen.