[object Object]

Alle Rescue Heroes verzamelen!

Alle Rescue Heroes verzamelen! Op 15 en 16 augustus vindt er namelijk een grote operatie plaats bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad met als thema redden en blussen! Compleet met even uiteenlopende als bijzondere blus/reddingsvoer- en vliegtuigen, medewerking van politie, brandweer en ambulance én voor de allerkleinsten: Brandweerman Sam!

Ook de Koninklijke Marechaussee, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de ANWB verlenen hun medewerking aan dit spectaculaire evenement. De ANWB is tijdens Aviodrome Rescue Heroes aanwezig met de Lifeliner, oftewel de traumahelikopter. Ze vliegen al ruim 20 jaar in Nederland, staan 7 dagen per week en 24 uur per dag gereed en maken meer dan 4200 vluchten per jaar.

Catalina

Speciaal voor Rescue Heroes komen er nog veel meer bijzondere vlieg- en voertuigen naar Aviodrome. Wat te denken van ambulances, de Amorak en zeker de Catalina? Deze Consolidated PBY-5A, kortweg Catalina genoemd, is een vliegboot die zowel op het water als op een landingsbaan kan landen. De Catalina werd door diverse strijdkrachten gebruikt vanaf de jaren 1936 tot ruim na de Tweede Wereldoorlog waaronder ook de Nederlandse marine.

Bell 47

De Bell 47 (een tweebladige lichte helikopter bekend van de televisieserie MASH) is ook te zien tijdens Rescue Heroes, evenals de US Ladderwagens van de Bosbrandweer. Bij de Dierenambulance kunnen kinderen hun eigen knuffeldier verzorgen. Ook twee Amerikaanse politieauto’s en twee Amerikaanse politiemotoren zullen de nodige aandacht trekken. Datzelfde geldt voor het Supermarine Spitfire-vliegtuig dat op zondag aankomt en weer vertrekt.

Zerlegebetrieb

Tijdens Aviodrome Rescue Heroes zijn er volop leuke activiteiten. Doe mee aan de workshop van de brandweer en/of de KNRM, laat je schminken, neem een kijkje in een echte ambulance, ga op de foto met de VW Amorak van de Marechaussee, ontmoet Brandweerman Sam en ga terug in de tijd met Living History groepen! Doel van deze groepen is om de militaire geschiedenis in leven te houden door middel van het uitbeelden van eenheden uit de militaire historie. Interessant is ook de lezing over het Zerlegebetrieb door Peter van Kaathoven.

Piloten- en stewardessen speurtocht

Kinderen doen natuurlijk mee aan de nieuwe piloten- en stewardessen speurtocht en halen daarbij hun brevet! Een rondleiding door het museum en over het buitenterrein behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. De Zingende Kapsters zorgen voor de muzikale noot!

Brandweerman Sam

Ook Brandweerman Sam komt dus op bezoek. Deze dappere brandweerman, bekend van Telekids, beleeft elke keer opnieuw spannende avonturen met z’n vrienden. Op 15 en 16 augustus ontmoet je hem in het echt bij Aviodrome.

Meer informatie

Aviodrome is tijdens het evenement Rescue Heroes geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers die in het bezit zijn van een Museumkaart krijgen gratis entree! Kijk hier voor meer informatie over Rescue Heroes.