[object Object]

Het grootste Flight Simulator evenement ter wereld bij Aviodrome

In het weekend van 3 en 4 november staat Luchtvaart-Themapark Aviodrome in het teken van virtueel vliegen tijdens het Flight Simulator weekend. Tijdens dit inmiddels iconische evenement staat de kunst van het virtueel vliegen centraal en laten hobbyisten en specialisten vanuit verschillende landen zien welke technieken ze in huis hebben.

Vliegen zonder brevet

Met nagebouwde cockpits en speciale simulatie software word het échte vliegen zo realistisch mogelijk benaderd. Een grote verscheidenheid aan vliegsimulatoren wordt tentoon gesteld gedurende het weekend. Van zelfgebouwde bewegende cockpits, waarbij ieder onderdeel een bijzonder verhaal heeft, tot volledige replica’s van cockpits voor 3 personen. Bezoekers kunnen daarnaast ervaren hoe het is om zelf virtueel te vliegen, daarvoor is geen brevet nodig.

[object Object]

Internationale hobby

“Het is prachtig om te zien dat clubs en bedrijven weer hun laatste creaties bij ons tentoon komen stellen, zodat veel  veel hobbyisten hun ogen uit kunnen kijken” vertelt Lars Janssen, evenementen organisator van het Aviodrome. “Ieder jaar zien we weer animo vanuit verschillende landen. Deelnemers vanuit Zwitserland, Roemenië, Engeland en Amerika weten de weg naar de polder te vinden. Dit internationale publiek zorgt voor een heel bijzondere en unieke sfeer binnen ons park.” Naast de tentoongestelde cockpits en de aanwezigheid van de verschillende sim-clubs, kunnen bezoekers meedoen aan een luchtvaartquiz en vinden er ook verschillende presentaties plaats. Zo zijn er presentaties over de laatste ontwikkelingen op softwaregebied en wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een virtueel vliegveld.

Het Flight Simulator Weekend vindt plaats op 3 & 4 november bij Aviodrome. Het evenement is inbegrepen in een toegangsticket tot Aviodrome. Museumjaarkaarthouders hebben vrije toegang.