[object Object]

Kennisweken in samenwerking met Nationaal Ruimtevaart Museum

Aviodrome Lelystad Airport staat tijdens de herfstvakantie – van 13 tot en met 28 oktober – in het teken van ‘Op Mars, de ruimte in!’. In samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart Museum organiseert Aviodrome de kennisweken – onderdeel van de Oktober Kennismaand – waarin bezoekers alles te weten kunnen komen over het huidige onderzoek op Mars en de (toekomstige) ruimtevluchten naar de planeet.

Kinderen in de leeftijdscategorie 8 tot en met 13 jaar kunnen aan de hand van een vragenlijst kennis opdoen en proefjes uitvoeren op het gebied van ruimtevaart en astronomie. Als voldoende vragen goed zijn beantwoord, ontvangen de deelnemers een Marsverkennersdiploma. Voor de jongere bezoekers liggen kleurplaten klaar en samen met de andere gezinsleden kan een ruimtevaart memory-spel worden gespeeld.

Ontdek Mars zelf
Bezoekers kunnen zelf een ruimterobotarm besturen in het model van de Colombus-module van ruimtestation ISS en zelf ontdekken hoe de bodem op Mars er op verschillende plekken uitziet. Daarnaast is er een ruimtestappentocht waarbij men antwoord krijgt op de vraag of er leven is op Mars. Tot slot kunnen bezoekers met een eigen gevouwen vliegtuig een landing op Mars proberen te maken. Aviodrome is tijdens de herfstvakantie (13 tot en met 28 oktober) dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.