[object Object]

Luchtvaartmuseum Aviodrome klaar voor heropening in jubileumjaar

De deuren van Luchtvaartmuseum Aviodrome gaan weer open. Zaterdag 5 juni mag het museum in Lelystad, dat dit jaar haar vijftigste verjaardag viert, weer mensen ontvangen. 

“Dit jaar vieren we ons jubileum en het is ontzettend fijn om dat met bezoekers te kunnen doen. We zullen deze zomer nog uitgebreid stil staan bij deze bijzondere mijlpaal”, zegt Serena van Kammen, general manager van Aviodrome.

Vernieuwde helikopterexpositieBezoekers kunnen vanaf zaterdag ook de vernieuwde helikopterexpositie komen bewonderen. De helikopters en de gyrocopter zijn in de opgeknapte tentoonstelling van dichtbij te bewonderen. “Daarnaast hebben we ook interactieve onderdelen bij de expositie geplaatst. Hier kunnen bezoekers leren hoe een helikopter te besturen is en kunnen ze zelf reddingen uitvoeren”, vertelt Van Kammen.

Ook is er een grote videomuur van 6,5 meter breed en drie meter hoog geplaatst. Van Kammen: “Het zijn indrukwekkende beelden van helikopters bij de Nederlandse defensie en van de bouw van Nederlands eerste helikopter. Ook wordt middels een animatie uitgelegd hoe een helikopter vliegt. Een mooie toevoeging aan ons museum.”

Veilig te bezoekenIn Aviodrome gelden momenteel verschillende maatregelen betreffende het coronavirus. Zo is er een maximum aantal bezoekers per dag, dienen bezoekers voorafgaand aan hun bezoek online hun ticket te reserveren en wordt er een vaste looproute gehanteerd. “Vorig jaar hebben we laten zien dat Aviodrome veilig te bezoeken is en we kunnen niet wachten om weer bezoekers te verwelkomen”, aldus Van Kammen.