[object Object]

Vliegtuig SintAirways landt ook dit jaar op Luchtvaartmuseum Aviodrome

Het vliegtuig van SintAirways landt ook dit jaar weer op Luchtvaartmuseum Aviodrome. De laatste twee weekenden van november kunnen kinderen helpen met het versturen van cadeaus via de speciale luchtpost van de Goedheiligman.

Tijdens SintAIRklaas kunnen bezoekers op 20, 21, 27 en 28 november in het oude Schipholgebouw allerlei activiteiten uitvoeren. “Zo kunnen de pakjes gesorteerd worden op kleur in het magazijn, kunnen de cadeaus onder begeleiding van Douanepiet gescand worden en kan de route voor 5 december uitgestippeld worden samen met de Pietloten”, vertelt Lars Janssen, Coördinator Evenementen en Tentoonstellingen bij Aviodrome.

PepernotenolieDit jaar vliegt het vliegtuig van SintAirways niet op kerosine, maar op pepernotenolie. “Kerosine maakt veel te veel lawaai op 5 december en dus heeft de Sint een oplossing hiervoor bedacht. Daarnaast is pepernotenolie een milieubewuster alternatief. Naast dat SintAIRklaas bomvol leuke activiteiten zit, is het ook nog eens leerzaam”, vervolgt Janssen.

“Zo leren kinderen bijvoorbeeld wat de douane doet door het scannen van pakjes en hoe de piloten te werk gaan door het uitstippelen van de routes samen met de Pietloten. Daarnaast hebben we dit jaar besloten om de Fokker 100 open te stellen voor bezoekers, waardoor zij een kijkje kunnen nemen in het vliegtuig”, aldus Janssen.

Samenwerking leisure-opleidingenMeerdere studenten van de opleidingen Leisure & Entertainment en Leisure & Hospitality aan het ROC van Flevoland werken mee aan SintAIRklaas. “Vorig jaar was dit een enorm succes en we zijn blij dat we ook dit jaar de studenten een kans kunnen bieden om projecten in de praktijk mee te maken”, zegt general manager Coen Hoozemans.