Straaljagerweken

6 juli - 1 september

Breng zelf straalmotoren tot leven

Beleef een avontuurlijke zomervakantie tijdens de Straaljagerweken bij Luchtvaartmuseum Aviodrome! Laat je omverblazen door de straaljagerexpositie 'Sneller dan het geluid' waarbij je iedere keer in een andere ruimte met belevenissen stapt. Kom alles te weten over straaljagers en de ontdekking van de straalmotor. Laat je meevoeren door het historische verhaal van de uitvinder Frank Whittle en test je skills door middel van de verschillende straaljagertesten en leuke activiteiten.

Tickets & beschikbaarheid

Een sfeerimpressie van de straaljagerweken bij Aviodrome

Ontdek alle straaljagerweken activiteiten

Als straaljagerpiloot gaat alles razendsnel aan je voorbij. Zijn jouw ogen in topconditie en ontgaat je niets? Doe dan deze ogentest.

Vlak naast indrukwekkende straaljagers staan, ze aanraken en misschien zelfs wel even in de cockpit kruipen. Tijdens de straaljagerweken komen de meest bijzondere straaljagers van Nederlands wel heel dichtbij. Ontdek alles over straaljagers bij de Straaljagerexpositie.

Straaljagerpiloten moeten natuurlijk heel fit zijn, want het besturen van een straaljager is topsport. Hoe fit ben jij? Vlieg zo snel je kunt over de straaljagerpiloten-stormbaan en meet jouw snelheid aan die van een échte straaljager.

Kun jij goed herrie maken? Straaljagers ook! Tot wel 150db. Brul jij harder dan een straaljager? Doe de test!

Als piloot moet je snel kunnen schakelen. Hoe goed is jouw reactievermogen? Test het bij het spel Flistvlucht en sla precies op het juiste moment op de grote knop.

En dan... last but nog least...

Vliegen in een straaljager!

Als jij het in je hebt om straaljagerpiloot te zijn, dan is het tijd voor de ware test... vliegen in een straaljager. Bij Aviodrome vind je - naast twee "gewone" simulatoren - twee straaljagersimulatoren. Kruip in de digitale cockpit van een F-16 of Starfighter en vlieg rakelings langs je huis.

De simulatoren worden onderhouden en de vluchten begeleid door vrijwilligers. Het kan helaas wel eens voorkomen dat er weinig vakkundige vrijwilligers zijn om de simulator goed te laten functioneren. Hierdoor kan een simulator onverwacht gesloten zijn.

Zien we jou deze zomer in Aviodrome?

Tickets & beschikbaarheid