Straaljagerexpositie

Expositie ‘sneller dan het geluid’ is een nieuwe permanente expositie over de ontwikkeling van de straalmotor. Ontdek alles over straaljagers en bewonder de allermooiste en meest bijzondere toestellen ter wereld.

Simulators

In de Straaljagerexpositie vind je twee simulators. Wist je dat een van deze simulators zelfs gebruikt is voor het trainen van echte straaljagerpiloten? Onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger kun je zelf een vlucht maken. 

Het kan voorkomen dat er te weinig vakkundige vrijwilligers zijn om de simulator goed te laten functioneren. Hierdoor kan de simulator onverwacht gesloten zijn.

Renbaan 

Ben jij sneller dan het geluid? Meet jouw snelheid aan de snelheid van een straalmotor in onze renbaan. Ready, set, GO!  

Ook leuk om te doen 

In de expositie vind je nog een hoop andere leuke dingen om te doen en te ervaren. Krijg bijvoorbeeld uitleg over verschillende straalmotoren. Doe mee aan een quiz of bekijk de springstoelen van twee van onze vrijwilligers! Wist je dat een van hen met zijn sprong uit het vliegtuig zelfs de hoogste parachutesprong in die tijd wist te bemachtigen?

Openingstijden 

De Straaljagerexpositie is iedere dag geopend vanaf 10:00 uur tot een half uur voor sluitingstijd van Aviodrome.

Let op: De straaljagerexpositie is van maandag 22 t/m vrijdag 26 april 2024 helaas gesloten vanwege een besloten event. Houd daar rekening mee met het plannen van uw bezoek aan ons museum.