Zonder kinderen naar Aviodrome?

Enthousiaste kinderen die vol ontzag kijken naar onze vliegende legendes zien we graag, maar Luchtvaartmuseum Aviodrome is ook leuk en leerzaam voor volwassenen. Wil je met je partner, vrienden en/of vriendinnen in alle rust de geschiedenis van luchtvaart beleven? Kom dan eens langs buiten de schoolvakanties.

De tijd vliegt bij Luchtvaart Museum Aviodrome

Bestel hier je online tickets met korting.

Tickets bestellen
100 jaar luchtvaart in Nederland

In de expositie 100 jaar luchtvaart in Nederland ontmoet je vele vliegende legendes. Je vindt er het eerste gemotoriseerde vliegtuig van de gebroeders Wright, ontmoet Anthony Fokker en Albert Plesman (de eerste directeur van KLM) en vele anderen. In een reis door de tijd, waarin veel vliegtuigen voorbijkomen, ontdek je de verhalen en bijzondere collectiestukken uit de geschiedenis van de luchtvaart.

Collectie van meer de 100 vliegtuigen en helikopters

Aviodrome herbergt meer dan 100 vliegtuigen en helikopters. De ene nog bijzonderder dan de andere. Wat dacht je bijvoorbeeld van een originele Fokker Spin uit 1912 of de wereldberoemde Uiver (Douglas DC-2) die in 1934 de Melbourne race won. Ook ontmoet je Connie (De Lockheed Constellation) in levende lijve en kun je ook zelf achter de stuurknuppel duiken in onze simulator.

Op pad met een bevlogen gids

Elk vliegtuig heeft een bijzonder verhaal die we je graag vertellen, ondersteunt door beelden, teksten en voorwerpen. Je kunt ook de hulp van een van onze bevlogen gidsen inschakelen. Die weten alle ins en outs van ieder vliegtuig en zitten vol met anekdotes en/of persoonlijke verhalen.