Help jij ons mee om te stijgen naar grote hoogte? Word vrijwilliger!

Luchtvaartmuseum Aviodrome is een wereld vol luchtvaartavontuur. Dagelijks ontvangen wij vele bezoekers die wij enthousiasmeren voor de geschiedenis van de luchtvaart. In ons museum staan vele bijzondere collectiestukken en werken gepassioneerde collega’s, maar zonder vrijwilligers kunnen wij simpelweg niet bestaan. Ons team van ongeveer 180 vrijwilligers werkt dagelijks om de beleving van de bezoeker te vergroten. Help jij mee? Kennis van luchtvaart is een pré, maar niet noodzakelijk. Enthousiasme en passie voor ons museum is vanzelfsprekend wel een vereiste.

Wat kan je doen?

Bij Aviodrome zijn de mogelijkheden eindeloos! Ontdek alle functie’s voor vrijwilligers:

Steward

Jij bent hét gezicht van Aviodrome bij binnenkomst! Je geeft onze gasten een warm welkom bij de entree, fungeert als toezichthouder bij een tentoonstelling en beantwoordt alle (prangende) vragen van bezoekers.

Rondleider

Als onze bezoekers echt de diepte in willen duiken over de geschiedenis van de luchtvaart, dan zijn ze bij jou aan het juiste adres. Jij vindt het leuk om een groep rond te leiden en voelt groepsdynamiek haarfijn aan.

Dagcoördinator

Als dagcoördinator ben je het aanspreekpunt voor onze vrijwilligers en de duty manager van die dag. Je checkt het rooster, past het waar nodig aan en zorgt voor een goede naleving.

Radiokamer

Je hebt een achtergrond in de radiotelegrafie en deelt deze passie graag met bezoekers. Dit onderwerp is misschien onderbelicht in de luchtvaart, maar daar breng jij, met jouw kennis en enthousiasme, verandering in.

Ruimtevaartvrijwilliger

Jij hebt een specifieke passie voor de ruimtevaart en vindt dat dit onderwerp niet mag ontbreken in het museum. Je werkt mee (vnl. achter de schermen) aan de tentoonstelling en collectie.

Onderhoud (technisch)

Jij hebt een loopbaan in de (vliegtuig)techniek of volgt hier een studie in. Jouw hart gaat sneller kloppen van het sleutelen aan en completeren van (historische) vliegtuigen. Bij Aviodrome kun je op dat gebied je lol op.

Onderhoud (algemeen)

Jij werkt graag met je handen en vindt het fijn om kleine klussen uit te voeren. Bij ons is er altijd genoeg te doen om het museum mooier en beter te maken.

Archief

Ons museum heeft een groot archief en dat moet zorgvuldig beheerd worden. Jij houdt je graag bezig met archiveren, feitjes uitzoeken, op de juiste volgorde plaatsen en zoeken naar verbanden en raakvlakken. Zo houden we de luchtvaartgeschiedenis in ere!

Simulatoren

Jij vliegt regelmatig (thuis) in een simulator. Jouw hierbij opgebouwde “vliegskills” deel je graag met bezoekers, zodat ook zij even kunnen ervaren hoe het is om zelf te vliegen.


Ready for take off?

Wil je vrijwilliger worden, maar twijfel je of je genoeg ervaring en kennis hebt? Wees gerust, we voorzien je van een gedegen vliegplan. Als je begint, word je door een ervaren vrijwilliger op sleeptouw genomen om het museum en de collectie goed te leren kennen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten waar we onze kennis overdragen. Je krijgt goede bedrijfskleding en wij vergoeden (een deel van) je reiskosten.


Vrijwilligers aan het woord

Benieuwd hoe het is om vrijwilliger te zijn bij Aviodrome? Lees de interviews en kom nog meer te weten!


Aanmelden

Enthousiast, een dag meelopen en/of meer informatie? Vul onderstaand formulier in, meld je bij de balie of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Femke de Joode via f.de.joode@aviodrome.nl.


Aanmeldingsformulier vrijwilliger