Feestelijke kunstexpositie over 120 jaar luchtvaarthistorie in Aviodrome

De Club van Nederlandse Luchtvaartschilders (CNLS) viert het veertigjarig bestaan van de club met een expositie in Aviodrome. De tijdelijke tentoonstelling is te zien vanaf 28 juni en heeft de naam: Geronk in de Hemel.

De CNLS gaat verschillende werken tentoonstellen van de 120-jaar rijke luchtvaarthistorie. De kunstwerken zijn te zien in een speciale ruimte voor tijdelijke exposities van het museum in Lelystad. Elke twee maanden wisselt het thema van deze tentoonstelling. Het eerste thema dat aan bod komt is de Jet Era: de periode vanaf 1939 waarin de eerste straalvliegtuigen in gebruik werden genomen.

De kunstwerken die tentoongesteld worden, zijn in verschillende stijlen en op verschillende manieren gemaakt, van olieverf tot digitale kunst en van aquarel tot linosneden.

De CNLS is door Gerrit Zijlstra, samen met nog vier leden, opgericht op 25 juni 1983. “De oprichters zijn niet meer onder ons, maar nu, veertig jaar later, zijn er nog 16 leden, waarvan er 11 actief luchtvaartkunst maken en de werken gaan tentoonstellen.” vertelt organisator en actief lid Henk Uitslag. Hij vervolgt: “De leden hebben allemaal een andere beroepsachtergrond, waaronder enkele (voormalige) vliegers. We weten dat er veel meer mensen actief zijn met het schilderen van luchtvaartkunst, maar ze durven niet naar buiten te treden. Naast het tonen van de kunstwerken, hopen we ook bezoekers te inspireren om lid te worden.”

De tijdelijke tentoonstelling is tot en met 30 december 2023 te zien.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Aviodrome nieuwsbrief.