Kinderen worden opgeleid door cabinepersoneel in een Boeing 747

Kinderen kunnen tijdens de meivakantie in Aviodrome worden opgeleid tot cabin crew. Ze zullen de kneepjes van het vak leren van professionele stewards en stewardessen in een echte Boeing 747. Zo leren ze hoe ze een toestel gereed maken voor vertrek en leren ze hoe ze een veiligheidsinstructie moeten geven. 

“Het is een hele mooie kans om kinderen op deze manier te leren over wat er allemaal gebeurt tijdens een vlucht. Veel mensen denken namelijk dat stewards en stewardessen zich alleen met het eten en drinken aan boord bezighouden, maar ze doen nog zoveel meer”, vertelt Nance van den Dungen, projectcoördinator Tentoonstellingen en Evenementen. “Zo zijn ze in de eerste plaats verantwoordelijk voor de veiligheid van alle passagiers.”

Veel ervaring  
De cabin crew-medewerkers die de kinderen helpen en begeleiden bij de opdrachten hebben allemaal ervaring in de luchtvaart, het zijn namelijk gepensioneerde stewards en stewardessen. Van den Dungen: “Het is het heel mooi om te zien hoeveel ze van hun vak houden en de passie waarmee ze hierover praten. Deze mensen hebben daarnaast een enorme bak ervaring en vinden het fantastisch om dit te delen met kinderen.”

Kinderen ontvangen aan boord van het vliegtuig van het cabinepersoneel een paspoort waarbij nog vijf stempels ontbreken. Het is de taak van de kinderen om het paspoort weer compleet te maken door verschillende opdrachten uit te voeren, zoals het zoeken van de juiste stoelnummers en het controleren van de veiligheid aan boord.

Bijzondere samenwerking
Het is de tweede keer dat deze opleiding wordt aangeboden. Ook nu werkt Aviodrome weer samen met de Vereniging Oud Cabinepersoneel (VOC), de organisatie van oud-stewards en -stewardessen van de KLM. “Ze waren wederom heel enthousiast en vonden het erg leuk om hier weer aan mee te werken”, zegt Van den Dungen. “Wij zijn erg blij dat we de komende tijd zoveel ervaren mensen mogen begroeten in ons museum.” De speciale opleiding wordt gegeven van 23 april tot en met 8 mei.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Aviodrome nieuwsbrief.