Aviodrome regelt werkplekken en kinderrondleidingen met lerarenstaking

Lelystad, 23 januari 2020 – Bij Aviodrome kunnen ouders tijden de lerarenstaking op 30 januari werken terwijl kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een medewerker op onderzoek gaan tussen de vliegtuigen. Het museum richt voor de werkende vaders en moeders werkplekken in, zodat ze tijdens deze dag nog wat werk kunnen verzetten, wetende dat hun kinderen een leuk, educatief uitje hebben.

Op donderdag 30 januari kunnen ouders terecht in het museumrestaurant, waar ook WIFI is. Ondertussen worden kinderen van 8 jaar en ouder door een gids meegenomen op een speciale rondleiding door het museum. Vanaf 11.00 uur vertrekt er ieder uur een speciale kindertocht, waarbij de gids hen allerlei weetjes vertelt over de vliegtuigen en ze zelf ook experimenten kunnen doen, terwijl hun vaders of moeders de mail bijwerken of documenten nalezen.

Zelf ook mee
De rondleidingen beginnen en eindigen vanaf de entree, zodat ouders vlakbij zitten als ze vertrekken en weer terugkeren, het is namelijk wel de bedoeling dat ouders in het museum blijven terwijl de kinderen op onderzoek zijn. Vanzelfsprekend kunnen ouders naderhand samen met kun kinderen ook nog het museum verkennen. Kinderen jonger dan 8 zijn ook welkom om mee te doen aan het programma, alleen dan onder begeleiding van een ouder.

Serena van Kammen, general manager bij Aviodrome, hoopt met deze actie werkende ouders een beetje uit de brand te kunnen helpen. “Voor veel werkende ouders is een tweedaagse staking een behoorlijke uitdaging. Voor de meeste mensen is de donderdag het grootste struikelblok en door hen de kans te geven deze dag nog wat werk te doen en zo de belangrijkste zaken te kunnen afhandelen, terwijl hun kinderen zich prima vermaken, hopen we hen een beetje tegemoet te komen. En daarna kunnen ze zelf ook nog een gezellig middag in het museum hebben.”

Aanmelden
Wie van deze mogelijkheid gebruik wil maken, kan zich tot en met 27 januari aanmelden op info@aviodrome.nl met daarbij de namen van de kinderen, hun leeftijd en de voorkeur voor tijdstip van de rondleiding. Deelnemers kunnen tegen gereduceerd tarief een toegangskaartje kopen voor het luchtvaartmuseum.

Tickets voor €6,95!