Film: Helden van de Nederlandse luchtvaart

Kom meer te weten over het ontstaan van de commerciële luchtvaart in Nederland met de film 'Helden van de Nederlandse Luchtvaart'.

De 2D film ‘Helden Van De Nederlandse Luchtvaart’ vertelt het verhaal aan de hand van drie kleurrijke sleutelfiguren. Vliegtuigpioniers Anthony Fokker en Frits Koolhoven en de grondlegger van Schiphol en oprichter van de KLM: Albert Plesman.

Nederland heeft in de eerste helft van de 20ste eeuw een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van de luchtvaart. In de eerste wereldoorlog was Nederland neutraal. Het waren Fokker en Koolhoven die vliegtuigen bouwden voor de Duitsers en Engelsen, toen elkaars vijanden. In de jaren daarna pionierden deze ondernemers bij de eerste stappen van commerciële luchtvaart. Het is echter uiteindelijk de bescheidenheid en doorzettingsvermogen van Albert Plesman die schiphol en de KLM in de marktleiders rol heeft geholpen.

Aan de hand van speciaal gerestaureerde archiefbeelden en geanimeerde foto’s beleef je als kijker een reis door dit indrukwekkende verhaal. De film wordt vertoond in het historische gebouw Schiphol 1928.

Meer activiteiten

Bekijk alle activiteiten