Uitkijkplatform

Vliegtuigen in actie spotten vanaf de luchtverkeerstoren van Schiphol 1928.

Vanuit de nostalgische verkeerstoren is het zicht op de start- en landingsbaan van Lelystad Airport fenomenaal. Als een echte verkeersleider zie je hier sportvliegtuigen en helikopters af en aan komen. En als je geluk hebt zelfs grotere toestellen, want die komen hier steeds vaker voor een onderhoudsbeurt.

Veilig binnenloodsen

De verkeerstoren was ooit de noodtoren op Schiphol. Bij uitval van de grote verkeerstoren konden de verkeersleiders naar deze toren gaan die pal tussen de start- en landingsbanen lag. Eigenlijk zoals nu bij Aviodrome ook het geval is. Op die manier konden ze de toestellen toch veilig binnenloodsen of op weg sturen. De verkeerstoren staat nu op het uitkijkplatform, pal naast Lelystad Airport.

Vliegtuigen spotten

Dagelijks vliegen sport- en lesvliegtuigjes af en aan, maar ook helikopters kunnen voorbij komen. En omdat de remweg van de landingsbaan is verlengd, kunnen nu ook de grootste kisten landen. Tot zelfs een Boeing 737. Neem je camera dus mee en zet zoveel mogelijk verschillende vliegtuigen op de foto. Maar pas op: voor je het weet, ben je ook een rasechte vliegtuigspotter geworden.

Museumkaart

Met een museumkaart krijg je onbeperkt toegang tot Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Eindeloos vliegtuigen spotten, binnen of buiten spelen en de verschillende projecten in de T2 Hangar volgen!

Meer informatie