Piloten – Stewardessenopleiding

Haal jij als een echte piloot of stewardess je vliegbrevet bij Aviodrome?

Om een vliegbrevet te halen moet je aantonen dat jij beschikt over de vaardigheden van een échte piloot of stewardess. Die vaardigheden worden getest tijdens zeven tests. Als je de opdrachten succesvol uitvoert, dan krijg je aan het einde van de dag je Aviodrome-vliegbrevet!

Vliegtest

Maak een levensechte vlucht in een van onze vluchtsimulatoren en ervaar zelf hoe het is om te vliegen. Veiligheid eerst!

Seintest

“Mayday, mayday…!” Om met de verkeerstoren te kunnen praten, moet je weten hoe je via morse-apparatuur moet seinen. Daar leer je alles over in de Radiokamer in het Schiphol 1928 gebouw.

Kennistest

Als piloot of stewardess wil je natuurlijk alles weten over de lucht- en ruimtevaart. Daarvoor ben je bij Aviodrome aan het juiste adres!

Ogentest

Om piloot of stewardess te worden moet je goed kunnen zien. Daarom worden je ogen getest tijdens de ogentest in de T2 Hangar.

Vouwtest

Laat zien dat je het beste papieren vliegtuigje ter wereld kunt vouwen en laat hem opstijgen!

Navigatietest

In elk vliegtuig zit een navigatiesysteem om de route in de lucht te bepalen. Kun jij het ook met behulp van een kaart en wereldbol?

Stuurtest

Laat tijdens de stuurtest zien dat je de stuurkunsten bezit van een échte piloot of stewardess. Dit doe je bij Aviodrome Airport, op het buitenterrein. Stap in je trapvliegtuigje en rijd veilig over de startbaan!

Als je alle tests goed doorstaan hebt krijg je het felbegeerde Aviodrome vliegbrevet uitgereikt. Hiermee is jouw carrière als piloot of stewardess opgestegen!

Meer attracties

Bekijk alle attracties