Tragisch ongeluk met de, voor Aviodrome bestemde, Convair 340

Op 10 juli is een tragisch ongeluk gebeurd met de Convair 340, die bestemd was voor Aviodrome. Het toestel is tijdens de testvlucht neergestort in Zuid-Afrika.

Tragisch nieuws over Convair 340

Deze zomer zou Aviodrome een bijzonder vliegtuig ontvangen. Vanuit Zuid-Afrika zou de iconische Convair 340 naar Aviodrome vliegen. Gisteren heeft Aviodrome het tragische nieuws ontvangen dat tijdens het opstijgen in een testvlucht in Zuid-Afrika het toestel is neergestort.

De prioriteit ligt nu bij het informatie verkrijgen over alle betrokkenen bij dit tragische ongeluk. De autoriteiten in Zuid-Afrika zijn onderzoek aan het doen naar dit ongeluk. Serena van Kammen, general manager van Aviodrome, vertrekt namens de directie deze ochtend naar Pretoria, Zuid-Afrika, om de betrokkenen bij te staan.

Update 11 juli – 13.00 uur

Inmiddels is bevestigd dat één van de 19 inzittenden van de Convair 340 is overleden na het neerkomen van het toestel. Het gaat om één van de Zuid-Afrikaanse technici. Op dit moment verblijven meerdere inzittenden van het toestel nog in het ziekenhuis. Twee daarvan zijn in kritieke toestand. De drie technici van Aviodrome zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De South African Civil Aviation Authority doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van het tragische ongeval met de Convair 340.

Update 11 juli – 15.45 uur

Zojuist is bevestigd dat een tweede persoon is omgekomen bij dit ongeluk. Het gaat om één van de fabrieksmedewerkers uit het gebouw waar de Convair 340 in terecht is gekomen.

Medewerkers van Aviodrome betuigen hun medeleven aan de familie van de overledenen.

Voor persvragen kan contact worden opgenomen met Lisette Kars, PR Manager, via 06-53 43 38 68.

Lees het laatste nieuws