Aviodrome Space Academy Zoekt Astronauten

 

In de Herfstvakantie van 13 t/m 28 oktober zoekt Luchtvaart-Themapark Aviodrome kinderen die alles willen weten over de ruimtevaart. In samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart museum biedt Aviodrome haar bezoekers de mogelijkheid om een ruimtevaartbrevet te behalen.

Haal je ruimtevaartbrevet bij Aviodrome

Bezoekers volgen tijdens de herfstvakantie een heuse ‘ruimtevaartopleiding’. Deze bestaat uit een speurtocht met vragen over de geschiedenis, daarnaast kunnen er in een ingericht laboratorium proefjes gedaan worden. “Door kinderen op een speelse manier in contact te brengen met techniek hopen we ze te inspireren. De jeugd heeft de toekomst en het is prachtig als wij daar ons steentje aan bij kunnen dragen”, aldus Zeholy Pronk, voorzitter van het Ruimtevaart Museum.

Relatie tussen lucht- en ruimtevaart centraal

Tussen lucht- en ruimtevaart zijn veel relaties te ontdekken. Zo worden er vliegtuigen gebruikt tijdens het trainen van astronauten en wordt er een Boeing 747 ingezet om een verkeerd gelande Space Shuttle weer naar zijn thuisbasis te brengen. “Die verbanden brengen we aan het licht, de ruimtevaart is vaak dichterbij dan je denkt.”

Alleen tijdens de herfstvakantie

Op diverse plekken in het museum wordt er in verschillende onderdelen getest op kennis, zicht, rekenen, flight skills en reactievermogen. Als alle onderdelen succesvol zijn afgerond wordt het ruimtevaartbrevet uitgeschreven ter bewijs van deelname aan Space Academy.

Space Academy wordt georganiseerd van 13 t/m 28 oktober bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Deelname is inbegrepen bij toegang tot Aviodrome. Museumjaarkaarthouders hebben vrije toegang.

Bestel je tickets voor slechts € 10,-