Aviodrome: paaseieren zoeken op grote hoogte

Zelf een echt vliegtuig besturen en van daaruit ook nog eens naar paaseieren speuren! Dat kan op eerste en tweede paasdag (27 en 28 maart) bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad. Tijdens de ‘Kindervliegdagen’ hanteren jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar de stuurknuppel van een Cessna 172.

Tijdens de kinderrondvluchten die met Pasen op het programma staan, zoeken de deelnemers op grote hoogte naar zes paaseieren die beneden op de grond of daken van gebouwen zijn ‘verstopt’. Op elk ei staat een letter waarvan na enig gepuzzel een woord kan worden gemaakt. Wie het goede antwoord geeft, ontvangt als prijs een echte pilotenpet.

Ervaren piloot

De vluchten in de Cessna 172 worden uitgevoerd en begeleid door Special Air Services vanuit Aviodrome. Natuurlijk vindt één en ander plaats onder begeleiding van een ervaren piloot. Voorafgaand aan de vlucht krijgen de jonge piloten een theorie-instructie over het vliegtuig waarin zij gaan vliegen.

Naast de speciale paasvluchten vinden de Kindervliegdagen bij Aviodrome later dit jaar ook nog plaats op 24 april, 4 mei, 15 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 31 juli, 3 augustus, 14 augustus, 17 augustus en 28 augustus. Bij veel interesse worden er meer Kindervliegdagen ingepland.

Reserveren

Reserveren voor de Kindervliegdagen is noodzakelijk en kan via www.aviodrome.nl/rondvluchten. Vaders en moeders kunnen ook meevliegen. Op de website van Aviodrome zijn de tarieven terug te vinden. Na afloop van de vlucht ontvangen de piloten een certificaat.

Volwassenen

Ook voor volwassenen is het overigens mogelijk om bij Aviodrome zelf te vliegen in een Cessna 172, Fokker S-11 of Catalina PH-PBY. Voor meer informatie: www.aviodrome.nl/rondvluchten.

Pilotenopleiding

Kinderen jonger dan acht jaar mogen nog niet zelf vliegen maar kunnen bij Aviodrome toch hun vliegbrevet halen, als ze aantonen dat ze beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot of stewardess. Hun vaardigheden worden getest tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest én een stuurtest.

  • Bestel vliegensvlug tickets

    Wij hanteren – vanwege veiligheidsredenen – een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren.

  • Contact

    Heeft u een vraag over de zakelijke mogelijkheden bij Aviodrome? Neem dan contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie.