Nieuwe expositie: 100 jaar Schiphol bij Aviodrome

Schiphol Airport viert deze maand haar 100ste verjaardag. Dat kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan bij een Luchtvaart-Themapark. Daarom opent Aviodrome op 20 september een nieuwe expositie: 100 jaar Schiphol. In deze expositie kijken we terug op de afgelopen 100 jaar. Wat begon als een klein weiland met een schuurtje, is nu een ‘miljoenenstad’ met meer dan 60 miljoen passagiers per jaar.

Aviodrome beschikt over de perfecte locatie voor een expositie over Schiphol: het gebouw Schiphol 1928; een replica van het eerste stationsgebouw uit 1928. De incheckbalie toont koffers, met daarin voorwerpen die de verschillende tijdsvakken symboliseren. Die tijdsvakken beslaan onder andere de start van de burgerluchtvaart, wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en de enorme groei van zowel het aantal vluchten als van Schiphol zelf. De expositie kijkt terug op de afgelopen honderd jaar door de verschillende tijdsperioden chronologisch in beeld te brengen via sprekende foto’s, korte teksten en projecties en daarbij de vergelijking te trekken tussen vroeger en nu.

De expositie 100 jaar Schiphol is te zien van 20 september tot voorjaar 2017 en maakt onderdeel uit van de totale collectie van Luchtvaart-Themapark Aviodrome.

  • Evenementen bij Aviodrome

    Vlieg door de verschillende evenementen die georganiseerd worden bij Aviodrome. Vaak gratis te bezoeken voor museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-KAART!

  • Bestel vliegensvlug tickets

    Wij hanteren – vanwege veiligheidsredenen – een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren.