Interview met vrijwilliger John Pastoor

Hoelang werk je al als vrijwilliger bij Aviodrome? Wat voor werk doe je?

”Ik werk nu 4 jaar bij Aviodrome en ik werk als steward.”

Waar komt jouw passie voor luchtvaart vandaan?
”Mijn passie voor vliegtuigen heb ik overgenomen van mijn collega’s bij Aviodrome.”

Wat vind je zo leuk aan het werken als vrijwilliger bij Aviodrome?
”Het leukste aan het werken bij Aviodrome vind ik de afwisseling en de verscheidenheid van de bezoekers met vele interesses.”

 

  • ''Aviodrome is zowel voor vliegtuigliefhebbers als voor mensen die geïnteresseerd zijn in ruimtevaart."

Heb je een leuke anekdote over een gebeurtenis met een bezoeker van Aviodrome?
”Twee jaar geleden stond ik bij de front-office van Aviodrome toen er een echtpaar binnenkwam dat naar de Lambach vroeg. De vrouw bleek de dochter van Lambach te zijn. Ongeveer een uurtje later kwamen de ouders van een student van de TU Delft binnen die ook naar de Lambach vroegen. Uiteindelijk bleek dat hun zoon in de jaren ’80 aan het toestel heeft meegewerkt. Ik heb de bezoekers met elkaar in contact gebracht. Zij hebben uren met elkaar zitten kletsen en hebben zelfs e-mailadressen uitgewisseld. Ik denk dat ze nog steeds met elkaar mailen.”

Jullie als vrijwilligers vertellen vaak verhalen die niet op de bordjes te vinden zijn. Wat is jouw luchtvaart-weetje dat nog niemand weet?
”De meeste weetjes heb ik van mijn collega’s bij Aviodrome gehoord.”

Is Aviodrome alleen leuk voor vliegtuigliefhebbers? Zo nee, waarom niet?
”Aviodrome is zowel voor vliegtuigliefhebbers als voor mensen die geïnteresseerd zijn in ruimtevaart. Ook voor kinderen zijn er steeds meer speelmogelijkheden. Kinderen kunnen hun energie kwijt in diverse speeltoestellen terwijl de ouders een kopje koffie aan het drinken zijn.”