Fly-In: Rescue Heroes bij Luchtvaartmuseum Aviodrome

Fly-In: Rescue Heroes keert terug bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Dit jaar landt het succesvolle jaarlijkse evenement op zaterdag 17 en zondag 18 augustus in Lelystad. Kinderen vinden volop vermaak en lopen zelfs de karakters van PAW Patrol tegen het lijf. Bijzondere historische vliegtuigen komen naar Aviodrome gevlogen. En door de dag heen zijn er veel verschillende uitdagende activiteiten voor jong en oud. Activiteiten waarbij bezoekers de held in zichzelf naar boven halen.

Bekijk unieke vliegtuigen. Of vlieg mee.

Tijdens het weekend zal een DC-3 Dakota meermaals zijn motoren starten. Zodra de Dakota opstijgt dan zie je als toeschouwer de pure kracht. Bezoekers kunnen zelfs meevliegen als zij van tevoren een betaalde plaats boeken via www.dutchdakota.nl. Hier geldt wel, vol is vol.

Vanuit Duitsland komt een authentieke en glimmende Lockheed L12 uit 1937 gevlogen. De fly-in is het eerste evenement waar de eigenaren aan deelnemen met dit toestel. In dit type is de Nederlandse vliegenier Frederik Pelder, tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azië, aan menig vijand ontsnapt. Een bijzonder verhaal waar de bezoekers zeker meer over te weten komen.

Op het platform is ook DC-2 Uiver te bewonderen en komen vanuit het hele land unieke vliegtuigen richting Aviodrome gevlogen.

Wat is er te beleven?

In het weekend is ontzettend veel te beleven! Bekijk het gehele programma via de knop hieronder.

Bekijk het programma hier

Toegang tot Fly-In: Rescue Heroes

Alle activiteiten, behalve het meevliegen in de Dakota, zitten inbegrepen in een regulier entreeticket voor Aviodrome en houders van de Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART hebben gratis toegang.