Aviodrome is kidsproof museum van Flevoland

Luchtvaart-Themapark Aviodrome is uitgeroepen tot Kidsproof Museum van de provincie Flevoland. In de landelijke top-10 eindigde Aviodrome met een beoordelingscijfer van 8,7 knap op de gedeelde derde plaats, slechts tweetiende punt achter winnaar Verzetsmuseum Amsterdam.

Alle Kidsproof musea ontvingen hun prijzen op woensdag 27 mei tijdens een feestelijk evenement in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Jeugdjournaal-presentatrice Milouska Meulens reikte samen met de 10 beste museuminspecteurs (allemaal kinderen natuurlijk) de prijzen uit.

Miniem verschil

Vestigingsmanager Albert Kraai van Aviodrome was natuurlijk enorm in zijn nopjes met de prijs: “Beste Kidsproof Museum van Flevoland en derde in de landelijke top-10. Dat is echt super. En het verschil met de nummer 1 is miniem, dus wellicht zit er volgend jaar nog wel meer in het vat. Dit is voor ons museum de belangrijkste waardering die we kunnen krijgen. Dat komt omdat de prijswinnaars door kinderen zelf worden bepaald. Wij zijn dus erg blij met deze jeugdige museuminspecteurs. Deze prijs sterkt ons in de gedachte dat we goed bezig zijn met het nog kindvriendelijker en leuker maken van Aviodrome.”

Kindvriendelijkheid

Voor Kraai en alle andere medewerkers van Aviodrome staat het geluk en het plezier dat kinderen tijdens een dagje Aviodrome beleven voorop: “En aan die kindvriendelijkheid blijven we werken. Bezoekers van ons Luchtvaart-Themapark zullen dat bijvoorbeeld ook op zondag 21 juni weer merken tijdens de speciale Vaderdag Kindervliegdagen en het speciale evenement ‘Modelbouw in Actie’ op zaterdag 20 juni.”

Kinderpilotenopleiding

Daarnaast vermaken kinderen zich altijd enorm goed bij Aviodrome met de vele oude en nieuwe vliegtuigen, op de vele speeltoestellen (waaronder een levende bagageband), in de vluchtsimulators, de radiokamer en ga zo maar door. Door diverse testen met goed gevolg af te ronden, kunnen zij zelfs hun Aviodrome Vliegbrevet halen. Die vaardigheden worden getest tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en ook nog een stuurtest in trapvliegtuigjes tijdens de kinderpilotenopleiding. Kraai daarover: “Ook dat concept blijkt een schot in de roos. Dat we daarvoor nu op deze manier beloond worden, maakt ons erg gelukkig en trots.”

aviodrome kidsproof museum
  • Bestel vliegensvlug tickets

    Wij hanteren – vanwege veiligheidsredenen – een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren.

  • Evenement gemist

    Dit evenement is al voorbij gevlogen! Gelukkig is er bij Aviodrome genoeg te doen en staat er binnenkort vast weer een evenement als deze op de radar.