Luchtvaartthemapark Aviodrome heropent op 28 april 2012

Leisure concern Libéma, exploitant van o.a. Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s Hertogenbosch en Omnisport Apeldoorn, is verheugd te melden dat zij luchtvaartbelevenis Aviodrome zojuist heeft toegevoegd aan haar portfolio. Na onderhandelingen van enkele maanden is zojuist een akkoord bereikt. Aviodrome opent weer op 28 april 2012 in een vernieuwde opzet.

Om de beleving hedendaags en vernieuwend te houden, is er een aantal elementen aan het concept toegevoegd. Een belangrijke verandering is de toevoeging van een platform met buitenterras, dat gebouwd wordt naast de Boeing 747. Dit biedt bezoekers een uniek uitzicht op het vliegverkeer dat dagelijks op Lelystad Airport plaatsvindt.
Tevens komen in het Aviodrome zeven attractiezones. In de entreezone komen speelvoorzieningen voor kinderen met interactieve elementen. Een walk through presentatie met animatronics laat op speelse wijze zien hoe de bagageafhandeling  op een luchthaven wordt georganiseerd. Een groot aantal vliegtoestellen wordt publiekstoegankelijk. Daarnaast komen er extra indoor en outdoor speelmogelijkheden. Tijdens diverse shows worden draaiende motoren en taxiënde historische vliegtuigen getoond. Alle attracties zijn gratis en de toegangsprijzen worden niet verhoogd.

“Zoiets unieks als Aviodrome moest en zou wat ons betreft behouden blijven. Aviodrome is het enige themapark in Nederland met historie, heroïek en helden van de Nederlandse luchtvaart als thema”, aldus Dirk Lips, Algemeen Directeur van Libéma.

Wethouder Jop Fackeldey is eveneens verheugd. “Gemeente Lelystad is erg blij dat het bijzondere Aviodrome voor Nederland – en voor Lelystad in het bijzonder – behouden kan blijven. Dit Nationaal luchtvaarterfgoed blijft hiermee laagdrempelig en op een goed bereikbare plek toegankelijk voor het Nederlandse én buitenlandse publiek. Libéma is een partij die haar sporen in de vrijetijdsmarkt ruimschoots verdiend heeft. We zijn ervan overtuigd dat zij van het vernieuwde Aviodrome een succes gaan maken”.

Curator Bert van Apeldoorn bevestigt de overname van alle activa van Aviodrome. “De unieke luchtvaartcollectie – die bestaat uit onder andere ruim 100 vliegtuigen – kan omschreven  worden als cultureel historisch erfgoed. Door deze overname blijft de collectie bij elkaar en hoeft niet geveild te worden. De opbrengst van deze verkoop kan worden verdeeld over alle schuldeisers “.

Pieter Verboom, CFO Schiphol Group: “We zijn blij in Libéma een partij te hebben gevonden die een goede doorstart van Aviodrome mogelijk maakt. Dit plan is toekomstbestendig en solide. Daar dragen we graag aan bij.”

Albert Kraai, Vestigingsmanager Aviodrome zegt: ‘’Aviodrome is in feite qua bezoekersaantallen altijd een succesvol en een populair dagje uit geweest. Door de ervaring en kennis die Libéma in huis heeft zijn wij ervan overtuigd Aviodrome ook financieel weer gezond te maken”.

  • Beleef Aviodrome

    Aviodrome bestaat uit meer dan 6000 m² vliegtuigpret. Ontdek wat er allemaal te doen is!

  • Bestel vliegensvlug tickets

    Wij hanteren – vanwege veiligheidsredenen – een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren.