[object Object]

Space College

Droom jij ervan om astronaut te worden en wil jij alles leren over de ruimte en ruimtevaart? Kom langs voor een buitenaards avontuur!

Droom jij van een buitenaards avontuur? Bezoek dan deze herfstvakantie Space College bij Luchtvaartmuseum Aviodrome en leer alles over de ruimte en ruimtevaart. Samen met het Nationaal Ruimtevaart Museum hebben we spectaculaire, leuke en leerzame activiteiten bedacht die van jou een echte astronaut maken.

Tickets

Buitenaardse activiteiten

Tijdens het Space College worden diverse activiteiten georganiseerd. Bekijk hieronder wat er allemaal te doen is.
Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van personele bezetting.

Space Lab

In het SPACE LAB kun je allerlei leuke en leerzame activiteiten doen.

Vouw een eigen Space Shuttle, lanceer jouw shuttle vanaf de ‘Aarde’ en laat hem landen op het ‘Internationale Space Station’.

Ontwerp, knutsel en lanceer jouw eigen raket. Hoe hoog komt die van jou?

Leg een marshmallow op het plateau. Een Aviodrome medewerker plaatst er een speciale fles omheen en creëert zo een vacuüm. Waarom wordt jouw marshmallow opeens steeds groter? Na de proef mag je jouw marshmallow lekker opeten.

Ooit wel eens gehoord van waterbeertjes? Dit zijn minuscule meercellige dieren. Ze worden ongeveer een halve millimeter groot en zitten overal op aarde. Maar ook op de maanoppervlakte zijn de beestjes al aangetroffen! Kun jij ze met de microscoop spotten?

Mission Mars

Weet jij al veel over de ruimte en heb je tijdens Space College goed opgelet? Speel dan het spel MISSION MARS. Wanneer ging bijvoorbeeld de eerste mens de ruimte in?

Space Sprint 

Dus jij bent fit en razendsnel? Laat zien! Ren sneller dan een raket op de Space Sprintbaan.

Inbegrepen bij een dagje Aviodrome
Het Space College is inbegrepen bij een regulier ticket voor Luchtvaartmuseum Aviodrome. Koop nu je kaartjes online, dan ontvang je bovendien korting op de kassaprijs.

Tickets