SintAIRklaas

20 t/m 28 novemberPer paard cadeautjes vervoeren gaat niet super snel, daarom schakelt Sinterklaas dit jaar échte vliegtuigen in!

Luchtvaartmaatschappij SintAirways doet zijn intrek in het oude Schipholgebouw bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Maar helemaal soepel verloopt het nog niet… Op 5 december vliegt de Sint met échte vliegtuigen over het land om de cadeautjes in de schoorstenen te gooien. Daar moeten héél véél voorbereidingen voor getroffen worden. De pieten kunnen jouw hulp dus goed gebruiken! Kom jij helpen op 20, 21, 27 of 28 november?

Help de pieten

Doorheen het gehele gebouw zijn pieten hard aan het werk. Stap binnen in het ontplofte cadeautjesmagazijn en help mee de pakjes sorteren, assisteer bij de douane met het scannen van de ‘onveilige’ pakjes, oefen met cadeaus in schoorstenen gooien en stippel onder begeleiding van de Pietloten de vliegroutes uit. Dan pas is het vliegtuig klaar voor Pakjesavond. Ready for take-off!

Schiphol 1928

SintAirways vestigt zich in Schiphol 1928. Dit historische gebouw is een exacte replica van het Schiphol uit 1928, en heeft alles wat de pieten nodig hebben: pakjesbalies, een prachtige vertrekhal en groot aangrenzend platform voor de vliegtuigen. Je helpt dus niet alleen de Sint, maar je leert óók nog iets over het vliegen en de beroepen van vroeger!

 

SintAIRklaas vindt plaats op zaterdag 20, zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28 november 2021. De experience zit inbegrepen in een regulier entreeticket voor Luchtvaartmuseum Aviodrome voor deze data. Houders van de Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART hebben gratis toegang.

Om wachtrijen te voorkomen ontvang je bij binnenkomst bij Aviodrome een tijdslot voor SintAirklaas. Deze worden tot 15:00 uitgedeeld. Op dit tijdslot kun je vervolgens de pieten gaan helpen in het Schiphol 1928 gebouw. Totdat het zo ver is kun je uiteraard wel het museum, de 4D film en rest van het park bezichtigen. De SintAirklaas beleving duurt ongeveer 30 minuten.

Bestel tickets en/of reserveer toegang


Andere evenementen

Bekijk alle evenementen