SintAIRklaas

21 t/m 29 novemberPer paard cadeautjes vervoeren gaat niet super snel, daarom schakelt Sinterklaas dit jaar échte vliegtuigen in!

Luchtvaartmaatschappij SintAirways doet zijn intrek in het oude Schipholgebouw bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Maar helemaal soepel verloopt het nog niet… Op 5 december vliegt de Sint met échte vliegtuigen over het land om de cadeautjes in de schoorstenen te gooien. Daar moeten héél véél voorbereidingen voor getroffen worden. De pieten kunnen jouw hulp dus goed gebruiken! Kom jij helpen op 21, 22, 28 of 29 november?

Help de pieten
Doorheen het gehele gebouw zijn pieten hard aan het werk. Stap binnen in het ontplofte cadeautjesmagazijn en help mee de pakjes sorteren, assisteer bij de douane met het scannen van de ‘onveilige’ pakjes, oefen met cadeaus in schoorstenen gooien en stippel onder begeleiding van de Pietloten de vliegroutes uit. Dan pas is het vliegtuig klaar voor Pakjesavond. Ready for take-off!

Schiphol 1928
SintAirways vestigt zich in Schiphol 1928. Dit historische gebouw is een exacte replica van het Schiphol uit 1928, en heeft alles wat de pieten nodig hebben: pakjesbalies, een prachtige vertrekhal en groot aangrenzend platform voor de vliegtuigen. Je helpt dus niet alleen de Sint, maar je leert óók nog iets over het vliegen en de beroepen van vroeger!

De volledige beleving is een eenrichtingsroute en duurt ongeveer 30 minuten. Voor volwassenen is een mondmasker verplicht. De pieten staan op gepaste afstand van de bezoeker en verwelkomen maximaal 3 gezinnen per ruimte. Om wachtrijen te voorkomen ontvang je bij binnenkomst bij Aviodrome een tijdslot waarop jij SintAIRklaas mag gaan beleven. Tot 15:30 worden de tijdsloten verstrekt.

SintAIRklaas vindt plaats op zaterdag 21, zondag 22, zaterdag 28 en zondag 29 november 2020. De experience zit inbegrepen in een regulier entreeticket voor Luchtvaartmuseum Aviodrome voor deze data. Houders van de Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART hebben gratis toegang.

Let op: Wegens de huidige situatie rondom het coronavirus is het verplicht om vooraf online je toegang tot Luchtvaartmuseum Aviodrome te reserveren. Dat kan via onderstaande knop.

Bestel tickets en/of reserveer toegang