SintAIRklaas

18 november - 2 decemberDit jaar moeten er wel heel veel cadeautjes bezorgd worden, daarom schakelt Sinterklaas de hulp in van SintAirways. Maar de pietloten kunnen wel wat hulp gebruiken. Kom jij helpen?

Op 5 december vliegt de Sint met échte vliegtuigen van SintAirways over het land om de cadeautjes in de schoorstenen te gooien. Maar de vliegtuigen en pietloten zijn nog lang niet klaar. Help ze mee in de weekenden van:

  • 18 & 19 november
  • 25 & 26 november
  • 2 december

HELP DE PIETLOTEN

In het Schipholgebouw 1928 zijn pieten en pietloten hard aan het werk. Stap binnen in het ontplofte cadeautjesmagazijn en help mee de pakjes sorteren, tank de vliegtuigen vol met pepernotenolie, scan de ‘onveilige’ pakjes, oefen met cadeaus in schoorstenen gooien en stippel onder begeleiding van de pietloten de vliegroutes uit. Dan pas is het vliegtuig klaar voor Pakjesavond. Ready for take-off!

Schiphol 1928

SintAirways vestigt zich in Schiphol 1928. Dit historische gebouw is een exacte replica van het Schiphol uit 1928, en heeft alles wat de pieten nodig hebben: pakjesbalies, een prachtige vertrekhal en groot aangrenzend platform voor de vliegtuigen. Je helpt dus niet alleen de Sint, maar je leert óók nog iets over het vliegen en de beroepen van vroeger!

SintAIRklaas vindt plaats in de weekenden van:

  • 18 & 19 november
  • 25 & 26 november
  • 2 december

De experience zit inbegrepen in een regulier entreeticket voor Luchtvaartmuseum Aviodrome voor deze data. Houders van de Museumkaart of Vriendenloterij VIP-KAART hebben gratis toegang.

Om wachtrijen te voorkomen ontvang je bij binnenkomst bij Aviodrome een tijdslot voor SintAirklaas. Deze worden tot 15:00 uitgedeeld. Op dit tijdslot kun je vervolgens de pieten gaan helpen in het Schiphol 1928 gebouw. Totdat het zo ver is kun je uiteraard wel het museum, de 4D film en rest van het park bezichtigen. De SintAirklaas beleving duurt ongeveer 30 minuten.

Bestel tickets en/of reserveer toegang


Andere evenementen

Bekijk alle evenementen