Noorduyn Norseman

T2 HangarMede door de grote vraag naar dit vliegtuigtypen tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de Noorduyn Norseman één van de meest gebouwde vliegtuigtypen van Nederland!

Aviodrome sleutelt aan de Noorduyn

De Noorduyn Norseman is één van de projecten waar Aviodrome op dit moment het gereedschap voor uit de kast haalt. Jaren geleden is het vliegtuig bij Aviodrome Lelystad Airport aangekomen en er wordt nu de laatste hand aan het toestel gelegd, zodat deze weer de lucht in kan. Als je Aviodrome bezoekt, is de kans groot dat je in de T2 Hangar de ‘vliegtuigdokteren’ aan het werk ziet.

  • Wist je dat...

    ...de Noorduyn één van de meest gebouwde vliegtuigtypen van Nederland was en dat er in totaal maar liefst 903 zijn gebouwd?

Norduyn populair tijdens WOII

De Norseman is rond 1934 ontworpen door de Nederlander Bob Noorduyn. Het werd een gewild vliegtuig, want tijdens de Tweede Wereldoorlog bestelde de United States Army Air Forces er maar liefst 750. Er wordt bij Aviodrome Lelystad Airport hard aan de restauratie van dit historische vliegtuig gewerkt, zodat je als bezoeker ook dit stukje historie in actie kunt zien. Bij de Noorduyn Norseman moet onder andere de bedrading nog worden hersteld.

Op de hoogte blijven?

Wil je alles te weten komen over de restauratie van de Noorduyn Norseman? Onze vrijwilligers delen graag al hun ervaringen over het restauratieproces met jou.

Alles over de restauratie

Specificaties

Gewicht
1923 kg
Spanwijdte
15.70 meter
Luchtsnelheid
240 km/u
Capaciteit
10 passagiers en 1 crewlid
Motor
Prat & Whitney R1340-AN-1 Wasp 9 cil. 550 pk

Meer uit onze collectie

Bekijk de gehele collectie