Vluchtsimulators binnen

Stijg naar grote hoogte in de vluchtsimulator! Neem plaats, pak de stuurknuppel en ervaar de spanning van een vlucht. Na het zien van al die indrukwekkende vliegtoestellen op de grond ben jij nu net een echte piloot in de lucht!

In Luchtvaartmuseum Aviodrome vind je binnen twee statische vluchtsimulators. Als je binnenstapt, is het alsof je in de cockpit van de straaljager F104 Starfighter of de DC-7 bent beland. Deze simulators zijn eerder ook gebruikt om piloten in opleiding te trainen. Maar bij Aviodrome is het jouw beurt!

Droge Zee Generic Simulator

De Droge Zee Generic Simulator is eind jaren ‘50 gebouwd voor KLM en heeft tot 1972 dienstgedaan voor de opleiding van DC-7 piloten. Hij voerde hier de naam ‘Droge Zee’. Deze simulator is overgenomen door het NLR. Alleen de aangepaste cockpit hiervan is in 1980 in gebruik genomen en is later meerdere keren verbouwd.

De ‘Droge Zee’ simulator is gebruikt bij onderzoek naar menselijke factoren, nieuwe cockpit-instrumenten en naderingsprocedures. Hij werd daarom ook wel de Research Flight Simulator (RFS) genoemd.

*Let op: de simulator is geschikt voor mensen met een minimale lengte van 1,60 m.

De simulatoren worden onderhouden en de vluchten begeleid door vrijwilligers. Het kan helaas wel eens voorkomen dat er te weinig vakkundige vrijwilligers zijn om de simulator goed te laten functioneren. Hierdoor kan de simulator onverwacht gesloten zijn. Natuurlijk doen wij er alles aan om zoveel mogelijk bezoekers een vlucht aan te bieden in de “Droge Zee”.

Meer attracties

Bekijk alle attracties