Vluchtsimulators binnen

Stijg naar grote hoogte in de vluchtsimulator! Neem plaats, pak de stuurknuppel en ervaar de spanning van een vlucht. Na het zien van al die indrukwekkende vliegtoestellen op de grond ben jij nu net een echte piloot in de lucht!

In Luchtvaartmuseum Aviodrome vind je binnen twee statische vluchtsimulators. Als je binnenstapt, is het alsof je in de cockpit van de straaljager F104 Starfighter of de DC-7 bent beland. Deze simulators zijn eerder ook gebruikt om piloten in opleiding te trainen. Maar bij Aviodrome is het jouw beurt! Hoe het komt dat het extra realistisch is? Het beeld in de cockpit is gekoppeld aan het netwerk van luchtverkeersleiders.

Droge Zee Generic Simulator

De Droge Zee Generic Simulator is eind jaren ‘50 gebouwd voor KLM en heeft tot 1972 dienstgedaan voor de opleiding van DC-7 piloten. Hij voerde hier de naam ‘Droge Zee’. Deze simulator is overgenomen door het NLR. Alleen de aangepaste cockpit hiervan is in 1980 in gebruik genomen en is later meerdere keren verbouwd.

De ‘Droge Zee’ simulator is gebruikt bij onderzoek naar menselijke factoren, nieuwe cockpit-instrumenten en naderingsprocedures. Hij werd daarom ook wel de Research Flight Simulator (RFS) genoemd.

*Let op: de simulator is voor kinderen vanaf 4 jaar beschikbaar

Meer attracties

Bekijk alle attracties