Vluchtsimulators binnen

Bij het zien van al die indrukwekkende historische en moderne vliegtuigen wil je zelf ook wel eens opstijgen. Dat kan in de vluchtsimulator. Neem plaats, pak de stuurknuppel, ervaar de spanning van de vlucht en waan je een echte piloot!

Binnen, in het museum, vind je twee statische vluchtsimulators. Je waant je er werkelijk in een cockpit, zoals die van de straaljager F104 Starfighter of de DC-7. De simulators zijn eerder ook gebruikt om piloten te trainen. Normaal gesproken zijn simulators alleen voorbehouden aan piloten in opleiding. Bij Aviodrome mag iedereen plaatsnemen. Het beeld in de cockpit is gekoppeld aan het netwerk van luchtverkeerleiders. Dat maakt het extra realistisch.

Droge Zee Generic Simulator

Momenteel is de Droge Zee Generic Simulator buiten gebruik.

Deze simulator is eind jaren 50 gebouwd voor KLM en heeft tot 1972 dienst gedaan voor de opleiding van DC-7 piloten. Hij voerde hier de naam ‘Droge Zee’. Deze simulator is overgenomen door het NLR. Alleen de aangepaste cockpit hiervan is in 1980 in gebruik genomen en is later meer malen verbouwd.

De ‘Droge Zee’ Simulator is gebruikt bij onderzoek naar menselijke factoren, nieuwe cockpit-instrumenten en naderingsprocedures. Hij werd daarom ook wel de Research Flight Simulator (RFS) genoemd.

In 2004 is de simulator overgekomen naar het Aviodrome en heeft het NL2000 team in samenwerking met Aviodrome vrijwilligers de simulator operationeel gemaakt. Ervaar deze simulator zelf bij Aviodrome, want hij is dagelijks opengesteld voor bezoekers!

737-Sim

De Boeing 737 mag gerust een legendarisch vliegtuig genoemd worden. Op het Aviodrome buitenterrein kan je de Boeing 747 Jumbo Jet van binnen en buiten zien en ervaren, maar binnenkort kan je ook met zijn kleine broertje vliegen. Niet in echt, maar in de 737 Simulator. Deze simulator is nu nog in aanbouw en ontwikkeling en is dus nog niet opengesteld voor bezoekers.

dinsdag 21 mei 2019

Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00