Schatkamers

Ontdek de schatten van de luchtvaart in het Schiphol 1928 gebouw bij Aviodrome

Aviodrome heeft enorm veel waardevolle objecten die iets vertellen over de (geschiedenis van de) luchtvaart. Denk aan oude boeken, technische handleidingen, porselein, herinneringsborden, relatiegeschenken, kleding van piloten en stewardessen en ga zo maar door. Een deel van die collectie is nu uit het ondergrondse archief gehaald en wordt getoond in de nieuwe ‘Schatkamers’ in het historische gebouw Schiphol 1928.

Luchtpost: Oude ansichtkaarten

Je kunt in het gebouw historische luchtvaartfilms en kinderfilms zien. De luchtpostkamer biedt een schat aan allerhande postzaken en informatie over beroemde postvluchten, want de post ging ook vroeger al via het luchtruim.

Elke kamer een andere schat

In elke kamer ontdek je andere luchtvaartschatten. In de ene kamer zie je het bureau van de eerste havenmeester van Schiphol en verderop weer oude weerkaarten en foto’s van legendarische vliegeniers. De speciale Fokker & Plesman-kamer vertelt je over Anthony Fokker en Albert Plesman, twee belangrijke pioniers van de luchtvaart. Vergeet ook niet naar de radiokamer te gaan. Daar leren kinderen het morsealfabet en kunnen ze zelf hun morsebericht versturen.


Meer attracties

Bekijk alle attracties