Rondvluchten

Droom je ervan om zelf vlieguren te maken? Ontstijg je bezoek aan Aviodrome en beleef het fantastische gevoel van door de lucht vliegen. We brengen je graag in contact met verschillende aanbieders van rondvluchten en vluchten met historische vliegtuigen.

Maak een rondvlucht bij Luchtvaartmuseum Aviodrome

Het is bij Aviodrome mogelijk om in verschillende vliegtuigen een rondvlucht te maken. Er zijn meerdere aanbieders waar Aviodrome mee samenwerkt. Zo kun je een rondvlucht maken in de Cessna 172, Fokker Four en de Koninklijke DC-3 Dakota!

Maak je keuze:

Maak een rondvlucht in een Cessna 172! De piloten van Special Air Services (SAS) nemen je mee de lucht in om je bezoek aan Aviodrome helemaal compleet te maken. SAS beschikt over een eigen vloot van 12 vliegtuigen, waaronder een aantal tweemotorige.

Het is het hele jaar door mogelijk een rondvlucht te maken tijdens een bezoek aan Aviodrome in het weekend of schoolvakantie. In verband met de veiligheidseisen op de luchthaven Lelystad dienen alle passagiers een geldig paspoort of identiteitskaart te kunnen overleggen aan de piloot.

De kosten voor een rondvlucht zijn vanaf €85,- tot €300,- (exclusief entree voor Aviodrome). De prijs is afhankelijk van de lengte van de rondvlucht. Zie voor de mogelijkheden www.vlieglessen.nl/aviodrome.

Rondvlucht aanvragen

Aanbieder

Special Air Services - Aviodrome Lelystad

Deze rondvlucht wordt verzorgd door of in opdracht van Special Air Services B.V. Special Air Services B.V. is niet gelieerd aan Aviodrome en geldt niet als ondergeschikte of hulppersoon van Aviodrome en/of het concern waarvan Aviodrome deel uit maakt. Aviodrome is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel en/of diefstal, verlies, vermissing of schade aan zaken ontstaan in verband met deelname aan deze rondvlucht.

Zelf een echt vliegtuig besturen? Dat is de droom van menig kind! Tijdens de Kindervliegdagen hanteren jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar de stuurknuppel van een Cessna 172. De vluchten worden uitgevoerd en begeleid door Special Air Services vanuit Aviodrome.

Voorafgaand aan de vlucht krijgen de jonge piloten een theorie-instructie over het vliegtuig waarin zij gaan vliegen. Tijdens de vlucht worden zij natuurlijk bijgestaan door een ervaren piloot. Na afloop van de vlucht ontvangen de jonge pilootjes een certificaat. Vaders en moeders kunnen ook meevliegen. In verband met de veiligheidseisen op de luchthaven Lelystad dienen alle passagiers een geldig paspoort of identiteitskaart te kunnen overleggen aan de piloot.

Kosten per rondvlucht

1 kind + passagier€ 135,00 (incl. entree Aviodrome)
1 extra passagier achterin€ 35,00 (incl. entree Aviodrome)
Filmopname van de vlucht€ 35,00

Op de Kindervliegdagen gelden geen kortingsacties.
Bezoekers met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART of CJP krijgen geen korting op de rondvluchtprijzen.

Reserveren voor de Kindervliegdagen is noodzakelijk.

Reserveer nu

Wanneer?

Helaas zijn er voor 2022 nog geen Kindervliegdagen ingepland. Houd de site in de gaten om snel een plek te reserveren.

Stichting Fokker Four biedt jou en/of je relaties de unieke mogelijkheid om mee te vliegen met de Fokker S-11 ‘Instructor’ vanuit Aviodrome. In een formatie van doorgaans vier Fokker S-11 vliegtuigen laten de ervaren (ex-) luchtmachtvliegers je kennismaken met close formatievliegen, zoals dat ook op airshows te zien is. Indien je dat wil, vlieg je enkele aerobatic (kunstvlucht-) manoeuvres of geniet je rustig van het prachtige uitzicht vanuit de cockpit van de Fokker S-11. Meevliegen met Fokker Four is mogelijk op individuele basis of voor groepen (relatiedagen).

Meer informatie? Bekijk de website van Fokker Four.

Aviodrome vliegtuig Fokker S-11
Stichting Fokker Four Aviodrome Lelystad

Deze vlucht wordt verzorgd door of in opdracht van Stichting Fokker Four. Stichting Fokker Four is niet gelieerd aan Aviodrome en geldt niet als ondergeschikte of hulppersoon van Aviodrome en/of het concern waarvan Aviodrome deel uit maakt. Aviodrome is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel en/of diefstal, verlies, vermissing of schade aan zaken ontstaan in verband met deelname aan deze vlucht.

De Stichting DDA Classic Airlines biedt jou en/of je relaties de mogelijkheid om met de PH-PBA, onze Koninklijke DC-3 Dakota genaamd Prinses Amalia, een unieke rondvlucht boven Flevoland en directe omgeving te maken. Vanuit dit historische vliegtuig, ooit het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland, is het uitzicht op een hoogte van ca. 300 meter iets om niet te missen!

Kijk voor vluchtdata, reserveringen en meer informatie op de website van DDA Classic Airlines.

Deze vlucht wordt verzorgd door of in opdracht van Stichting DDA Classic Airlines. Stichting DDA Classic Airlines is niet gelieerd aan Aviodrome en geldt niet als ondergeschikte of hulppersoon van Aviodrome en/of het concern waarvan Aviodrome deel uit maakt. Aviodrome is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel en/of diefstal, verlies, vermissing of schade aan zaken ontstaan in verband met deelname aan deze vlucht.

Meer attracties

Bekijk alle attracties